Aleksa Gutović

Majstori, majstori: NBA zvezde na Evrobasketu

Neće biti Bobana Marjanovića, Marka Gasola i Gorana Dragića, ali bi i predstojeći Evrobasket trebalo da obeleže igrači koji zarađuju u najjačoj ligi sveta.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Ali koji vrhunac bezobrazluka da kao pravna slijednica njima idu i uspjesi. Koje opravdanje za bezocnu kradju.
    (drago, 2. septembar 2015 08:38)

    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
    ---…--

    Ne Dećki!

    Vrhunac bazobrazluka je to sto ste izazvali i napravili rat, napustili zajednicku drzavu, sisli sa pobednickog postolja 1995 da ne bi slusali himnu zemlje cije bi medalje da delite.
    Pravna naslednica svih medalja od raspada drzave je bila SR Jugoslavija, potom SCG, i na kraju Srbija.Svi ste otisli svojim putem, srecno vam bilo.Mi smo ostali i zbog toga medalje su nase.
    Nismo mi ti koji smo pljunuli na Yugu vec vi prema tome odlucite se sta ste Hrvatska ili bi mozda da budete Jugoslavija kad vam to odgovara.
    Inace ako mislite da ste u pravu pogledajte ko je nasledio medalje bivseg SSSR-a---NARAVNO RUSIJA.
    Sedi dole JEDAN.
    ---…--
    P.S.
    Sto se mene tice nemam nikakav problem da medalje koje su osvojene do raspada SFRJ brojite kao svoje ali bi moguce, morali bi da se vratite u zajednicku drzavu.
    Dok se to ne desi ponovo vase je od 91 pa ovamo, nase je sve od kako se igra kosarka na ovim prostorima.
    ----
    Ne kraju krajeva i bez svih tih medalja osvojenih do 1991 za vas smo izmislili kosarku.
    (Mirko, 4. septembar 2015 07:56)

    # Link komentara

  2. Davor

    Ali koji vrhunac bezobrazluka da kao pravna slijednica njima idu i uspjesi. Koje opravdanje za bezocnu kradju.
    (drago, 2. septembar 2015 08:38)

    # Link komentara

  3. Danilo, a Hrvatska nije zemlja kosarke? 2 najbolja kluba iz ovog djela Europe su HR klubovi. Cibona i tadasnja Jugoplastika. Imas nekakvo selektivno pamcenje. Vi to sigurno vidite Kao uspjeh Srbije(posto ste dobri u prisvajanju uspjehe Jugoslavije). Drazen Petrovic je Srbin, kao i ja kinez. Odrastao u Hrvatskoj, tata mu ima HR drzavljanstvo, mama Hrvatica a on Hrvatina do bola. Znaci po cemu je on Srbin nego u tvojoj glavi. Nista on od Srbije nije dobio. Roden tamo? Nije! Skolovao se tamo? Nije! Placao porez? Nije. Kakva je njegova povezanost sa Srbijom? Pokazao je kad je svog prijatelja Divca ignorirao od zavstavskog incidenta. Nisu ga niti NBA treneri mogli preubraziti da se smiluje. Divac feels so sorry...Drazen: I don't think so. Sto se tice tvog misljenja o najboljem europakom kosarkasu. Oprosti, Ali je komedija. Ti nisi gledao Drazena, ili si izbrisao pamcenje. Sporediti neke Danilovice, Stojakovice je vrh vrhova. Ajde dodi Sa Saletom kojeg je Drazen educirao o kosarci. Ostani to citati srpske novine kao Kurir I Blic koji vam sole pamet da zivite totalno u svojoj nebulozi i fantaziji. Lijepo je kao grass in EU navratiti na takve forums i lijepo se nasmijati:)
    (Davor, 1. septembar 2015 23:48)

    # Link komentara

  4. Drazen je legenda, mega car, karabaja, alfa i omega i sve je to u redu, sta bi bilo kad bi bilo ne znam, ali ne moze sa Dirkom. Dirk je bio glavni igrac NBA ekipe koja je osvojila naslov i tu sva diskusija zavrsava. Tacka, ende, nema dalje. Sta bi bilo da nije poginuo, ne znam , a dje da znam, ali nije bio blizu tog uspjeha realno. Birda nisam gledao, ali jos jedan bjelac moze u istu recenicu sa Dirkom. Manu Ginobili, kakvu je on karijeru imao to je haos. MVP eurolige, MVP olimpijade (zlatna medalja), 3 NBA titule. Nije bio glavni igrac Spursa, ali jako jako vazan, neophodan. On je mogao biti kao james Harden, uzeti lovu negdje i zabijati 30 bez problema, niko ga ziv nije mogao cuvati, tacno se sjecam. On je ostao i glumio sestog igraca, kao sesti igrac ekipe fol, ali igra vazda u zavrsnicama. Bio je top 5 ili 10 igraca lige, nema dileme. Samo on moze s Dirkom (Birda stvarno nisam gledao, ne znam)
    (zec, 1. septembar 2015 09:46)

    # Link komentara

  5. Ne da me ne zanimaju igrači iz NBA, nego mi je više stalo da bude što više evropskih vedeta, a ovi moroni iz NBA neka skaču 100 utakmica u USI i neka ne dolaze na naša prvenstva. Ako francuzi misle da su jaki sa ovim iz NBA, debelo su se prevarili.
    (Aca Znalac, 1. septembar 2015 08:33)

    # Link komentara

  6. "Znam da je tesko sto je Drazen Hrvat(samo ti sanjaj da ima nesto srpsko) ali budi malo realan... Nowitzki, Parker i ostala baranija su odlicni kosarkasi... Ti znas osnovne stvari o kosarci? Znaci njegove asistencije nisu postojale? Pick and roll nije znao igrati? ... Saleta je Drazen odvikao od kosarke...
    (Davor, 1. septembar 2015 01:10)

    Не лупетај! Дражен је после Бирда најбољи бели кошаркаш који је крочио на терен!
    (Марко, 1. septembar 2015 00:37)

    Draženu je otac Jovan,policijac i Srbin iz Trebinja, pa možda ima ipak neke šanse da je poreklom Srbin, ako ne i sasvim?
    A rodjeni brat mu se greškom zove po imenu srpskog kralja?
    Na Balkanu se za razliku od Jevreja, nacionalnost odredjuje po ocu.
    Ćosić je bio pre svega mormon a Hrvat pod b ili c, jer kakav je to Hrvat nekatolik?
    Reći za Parkera i Novickog da su boranija jeste atak na logiku, tu razgovor prestaje.
    Reći da je Dražen bio najbolji beli košarkaš posle Birda, jeste simptom.
    Dakle, bivša braćo, imate vaše hrvatske sajtove gde kipi od blesavosti i bezobrazluka, slobodno prodajte plitku pamet tamo.
    Ovo je zemlja košarke, ovde to non passaran...
    (danilo, 1. septembar 2015 03:08)

    # Link komentara

  7. Al su se komsije iznervirale na recenicu "najbolji beli kosarkas posle Birda". Hahahh. Hoce da naprave svojeg najboljim, a covek Bog da mu dusu prosti ima titula koliko su neki za dve sezone osvajali. Ne sporim Drazenov talenat ali velicina se stice titulama, resenim finalima, odlucujucim poenima itd u cemu ga je sprecila nesrecna sudbina. Tako da moze da bude samo jedan od najtalentovanijih. Novicki je igrac koji sam moze ceo napad da igra, ne treba mu blok, ne treba asistencija, ne moze da ga cuva ni 2 ni 3 ni 4 ni 5 - uvek ima resenje. Tako nesto u novije vreme je mogao samo Bodiroga da odigra. Razlika je u tome sto Novicki to moze da radi ceo mec.
    (abv, 1. septembar 2015 01:52)

    # Link komentara

  8. O cemu vi pricate, koji bre Drazen!?
    Jeste, bio je dobar kosarkas to nije sporno ali preteraste ga, kao da je sa druge planete. Kosarka kao i sve evoluira, to sto je tada bilo sad ne moze da se meri. Prvo, fizicka sprema je mnogo bitnija sada, da stanu rame uz rame tada Drazen i sad Kalinic bilo bi smesno, pa Kalinic bi ga ubacio zajedno sa loptom u kos.
     (Nikolaj, 1. septembar 2015 01:44)

    # Link komentara

  9. Danilo, nije? Spominjati Stojakovica i Danilovica u istu recenicu sa Drazenom je apsurd. Rusenje zenevske konvencije. Stojakovic nije imao niti pola od Drazena. Pitam se: Gledao si Drazena? I gledao si Stojakovica? Znam da je tesko sto je Drazen Hrvat(samo ti sanjaj da ima nesto srpsko) ali budi malo realan. Kukoc je legenda, ali Drazen je bio bolji. Poginuo je sa samo 28 godina. Pa vi sigurno ne bih osvojili zlato sa Crnom Gorom da je Drazen ostao ziv. Sam bih van utrpao 30 koseva i podjelio 10 asistencija. Nowitzki, Parker i ostala baranija su odlicni kosarkasi, ali nikad nisam vidio da neko Sam moze dobiti protivnika od Drazena. Cuj soliranje? Ti znas osnovne stvari o kosarci? Znaci njegove asistencije nisu postojale? Pick and roll nije znao igrati? Najveca igracina koja se pojavila. Gledao sam i Stojakovia, Danilovica i Saleta, ali njih 3 skupa su nesto poput Drazena. Saleta je Drazen odvikao od kosarke. Proslu godine je Sale opet morao dati izjavu o Drazenu: Bla bla bla bla. Nakon 20 godina taj jos uvijek ima komplekse koje se moraju lijeciti. Petrovic ili Cosic(velikan nad velikanima) i Onda Kukoc....nakon toga Nowitzki i Parker a iza njih Divac, Rada, Sabonis...a opet iza njih Stojakovic i Danilovic
    (Davor, 1. septembar 2015 01:10)

    # Link komentara

  10. a mirotic, adentokumbo, sreder?
     (answer, 1. septembar 2015 01:09)

    # Link komentara

  11. E sad, zamisli da su Pekmen i Vučević tamo pa još i da je Mirotić zaigrao za CG umjesto za Espa?u. Koja šteta što se ne plasirasmo :-(
    (Grobar CG, 1. septembar 2015 01:08)

    # Link komentara

  12. Najezio sam se citajuci ove rijeci velikog Dirka,bas kao i prije deset godina gledajuci finale,jedan od najljepsih momenata koje pamtim gledajuci kosarku-a gledam je citav zivot,dokaz koliko publika u Srbiji voli i razumije kosarku,a ako je neko zasluzio onakve onakve ovacije to je sigurno Dirk-najbolji euro igrac svih vremena-svi mi volimo nase igrace i navijamo za njih da budu najbolji ali...MVP NBA lige,MVP finala,najbolji igrac u istoriji Dallasa kojima je donio prvu i jedinu titulu,sedmi strijelac NBA svih vremena!(koliko je samo to veliko ostvarenje,mnogi ne shvataju)...to je domaci zadatak za ostale Evropljane...a za ove sto kazu da NBA nije jedino mjerilo-voljeli ili ne NBA ligu svako objektivan mora priznati da je ona vrh sto se tice kosarke,ako uspijes tamo nema dalje,na vrhu si svijeta...a da ne spominjem sta je Dirk radio sa reprezentacijom Njemacke,uvijek se odazivajuci,ne trazeci izgovore,uvijek skroman,ne glumi zvijezdu,i uz sve to igrajuci sa "grupom gradjana" cak i medalje osvajao...za mene uopste nema dileme ko je najbolji Evropljanin svih vremena,malo je cudno da to bude bas Njemac,ali jedna je Dirk!
    (manuginobili, 1. septembar 2015 00:55)

    # Link komentara

  13. Najbolji bijeli i europski kosarkas je Drazen Petrovic. On i Kreso Cosic su tu vrlo blizu...
    (Davor, 31. avgust 2015 22:40)
    Nije najbolji evropski košarkaš jer nije najbolji hrvatski košarkaš!
    Bolji od njega je bio Toni Kukoč čiji je uticaj na igru i saigrače bio mnogo veći od Draženovog soliranja.
    Da ne govorim o tome da je Kukoč bio prvi visoki evropski košarkaš koji je mogao imati skoro svih 5 pozicija.
    Pored toga, Dražena su voleli samo navijači tima za koji je igrao a Tonija svi!
    A od ostalih evropskih igrača tu su još nenadmašni Novicki,Parker i Stojaković koji su bez sumnje ostavili mnogo dublji trag i u NBA, i u svojim nacionalnim timovima.
    Sabonis je takodje bio klasa za sebe , isto kao Saša Djordjević ili velika Kića.
    Koš-geteri Draženovog stila su svakako bili Galis i Praja.
    Dražen je savkako bio veliki igrač i svakako najveći hrvatski igrač srpskog porekla ikada.
    (danilo, 31. avgust 2015 23:14)

    Не лупетај! Дражен је после Бирда најбољи бели кошаркаш који је крочио на терен!
    (Марко, 1. septembar 2015 00:37)

    # Link komentara

  14. Batum los
     (morski, 1. septembar 2015 00:19)

    # Link komentara

  15. Da, sada se svi igraju mudraca i čarobnjaka. Najveći, najbolji beli igrač iz evrope je bio i ostao Dražen Petrović. Svi ostali su samo draženove blede kopije! Mozart je bio i ostao samo jedan.
    (D.P., 31. avgust 2015 23:55)

    # Link komentara

  16. Sve Evropske kosarkase pojedinacno, Dirkenstajn bi za dorucak pojeo, sem Pedje koji mu je za pravio decu. Inace steta sto Novicki nista nece moci da uradi na ovom EP. 1.ESP, 2.FRA, 3.SRB. Osim, ako se Teo ne Hteo, ne iznervira, onda SRB 1. Teo je kesica caja, ostalo je vruca voda i prica o Danilovicu.
     (Vazan je kontinuitet uspeha., 31. avgust 2015 23:30)

    # Link komentara

  17. Novicki ipak najbolji individualno.U nacionalnom timu nikad nije imao posrsku poput ostalih iz clanka u svojim reprezentacijama, ali je Dalasu doneo ,pa minimum sa 50% zasluga, doneo titulu koju jos dugo dugo nece moci da osvoje...A i Nemci su isli na Dirkenstajnov pogon u svim svojim uspesima poslednjih 10ak godina...
     (anti - reklamozder, 31. avgust 2015 23:20)

    # Link komentara

  18. Pa ima ovde jos igraca koji su NBA klasa, a tamo nikad korcili nisu. Teo i Spanulis, pre svih.
    Mislim da ce Grcka zablistati i naravno Spanulis, bez njega nece stici nigde.
    (Zoran, 31. avgust 2015 23:15)

    # Link komentara

  19. Najbolji bijeli i europski kosarkas je Drazen Petrovic. On i Kreso Cosic su tu vrlo blizu...
    (Davor, 31. avgust 2015 22:40)
    Nije najbolji evropski košarkaš jer nije najbolji hrvatski košarkaš!
    Bolji od njega je bio Toni Kukoč čiji je uticaj na igru i saigrače bio mnogo veći od Draženovog soliranja.
    Da ne govorim o tome da je Kukoč bio prvi visoki evropski košarkaš koji je mogao imati skoro svih 5 pozicija.
    Pored toga, Dražena su voleli samo navijači tima za koji je igrao a Tonija svi!
    A od ostalih evropskih igrača tu su još nenadmašni Novicki,Parker i Stojaković koji su bez sumnje ostavili mnogo dublji trag i u NBA, i u svojim nacionalnim timovima.
    Sabonis je takodje bio klasa za sebe , isto kao Saša Djordjević ili velika Kića.
    Koš-geteri Draženovog stila su svakako bili Galis i Praja.
    Dražen je savkako bio veliki igrač i svakako najveći hrvatski igrač srpskog porekla ikada.
    (danilo, 31. avgust 2015 23:14)

    # Link komentara

  20. Haha Marjanovica u istu recenicu sa Gasolom i Dragicem. Pa nije on jos sekunde odigrao u NBA a kamoli da se dokazao. Velik je to skok iz ABA u NBA, sjetite se Veselog.

    A sto se tice Bjelice, ne moze on biti ispred Bogdanovica koji je bio puno bolji od njega u Feneru. Jeste Bjelica napredovao ali jeste i Bogdanovic.
    (drago, 31. avgust 2015 23:07)

    # Link komentara

  21. Najbolji bijeli i europski kosarkas je Drazen Petrovic. On i Kreso Cosic su tu vrlo blizu. Nikad od Drazena se nije neki igrac pojavio Koji SAM moze dobiti protivnika. Nesto nevideno koliko i kako je Mozart trpao. U cudu se to gledalo. Ili kako Rada o Drazenu kaze: Money wasn't important to him.....but if you challenge me? I will kil you.
    (Davor, 31. avgust 2015 22:40)

    # Link komentara

  22. Ajmo,ajde svi u napad..Napred Srbija
     (mixa, 31. avgust 2015 22:16)

    # Link komentara

  23. @ pejafan
    '95 Marculjonis, '97 Djordjevic, '98 Bodiroga (MVP Svetskog prvenstva), 2001 Stojakovic
     (Milos, 31. avgust 2015 22:16)

    # Link komentara

  24. "Po mnogima najbolji beli košarkaš u istoriji posle Larija Birda."

    Mislim da ste zaboravili mog komšiju iz derinjstva Vlada Divca.
     (Rambo, 31. avgust 2015 22:08)

    # Link komentara

  25. Naslov bi trebao biti "NBA Penzioneri"
     (Nikolaj, 31. avgust 2015 21:54)

    # Link komentara

  26. Nama je jedino Teodosic svetska klasa igraca on po meni ima prodju u NBA jeste mu odbrana nepostojeca ali je i Hardenu pa je covek drugi u MVP glasanju prosle sezone a prvi po izboru igraca.Svakoj ekipi treba igrac koji ima oko za pas.Bjelica je sjajan igrac samo su njegove prednosti po meni anulirane u NBA crnci mnogo bolje igraju odbranu.
    (dragutin, 31. avgust 2015 21:40)

    # Link komentara

  27. Mislim da je glupo da svodimo sve na NBA. Umesto toga u ovom tekstu bi mogli uvrstiti jos majstora kao sto su Spanulis ili Teodosic koji po kvalitetu nisu ni za trunku manji majstori od ovih iz prekookeanske lige. Nadam se da ce oni to i dokazati i da cemo ponovo imati MVP-a koji nije iz NBA.
     (Igor, 31. avgust 2015 21:28)

    # Link komentara

  28. Bjelica uopste nije world class igrac, da se ne lazemo. Da je naprimer Hrvat rekli bi svi da je cisti prosek, malo je iznad proseka i to je to, isto bogdan. Jedino Teodosic, Marjanovic (koga nema) su world class igracine u nasoj repki
     (Petar, 31. avgust 2015 21:18)

    # Link komentara

  29. zasto ne objavljujete komentare?
     (Zoc, 31. avgust 2015 20:31)

    # Link komentara

  30. Danilo ti si verovatno navijac partizana ali bi i kao takav trebalo da podrzis nase igrace. Marjanovic je potpisao za San Antonio a da je bio u sadtavu Srbije sigurno bi dominirao na EP
    (Ogi, 31. avgust 2015 14:30)

    # Link komentara

  31. "Neće biti Bobana Marjanovića, Gasola i Gorana Dragića!?"
    Da mi je znati kojom metodom je Boban dospeo u ovo društvo?
    I meni je Bobi mnogo simpatičniji od ove dvojice ali ako to postane kriterijum, eto naših najbližih pored velikih imena?
    (danilo, 31. avgust 2015 14:06)

    # Link komentara

  32. Stvarno se covek najezi. Prepoznao je veliki Dirk kosarkasku publiku!
    (Marr, 31. avgust 2015 14:04)

    # Link komentara

  33. '95. Djordjević,'97. Bodiroga, 2001. Stojaković
    Daće Bog da Teo bude ove MVP ove 'zlatne' 2015.
     (pejafan, 31. avgust 2015 13:45)

    # Link komentara