"Razvijen kao albanski turizam" ima potpuno novo značenje

Podeli

Nekada se govorilo “razvijen kao albanski turizam”, a danas je cela Albanija jedno veliko gradilište, posebno primorski deo ove nama još nedovoljno poznate zemlje.

Doživite noćni život Tirane

Najatraktivnija lokacija svakako je Saranda, grad sa oko 50.000 stanovnika koji je i istoimena pokrajina. U blizini ovog grada nalazi se i veliki broj divljih plaža sa kojih se pruža pogleda na Krf i nestvarnu boju Jonskog mora.

Na svega desetak kilometara od Sarande nalazi se selo Ksamil preko puta kojeg se pruža pogled na tri mala ksamilska ostrva i bele peščane plaže, kojih ima i u samom selu.

Na 150 metara nadmorske nalazi se jedan od najfascinantnjijih izvora u ovom delu Evrope. Snage od 1.800 litara u sekundi, deset izvora formira reku Bistricu koja se uliva u Jonsko more. Ronioci su do sada uspeli da zarone do prvih pedeset metara dubine, a zbog neverovatne lepote ovaj izvor dobio je naziv Blue Eye, plavo oko.

Iako svojom lepotom ovaj deo Evrope osvaja iz godine u godinu sve više turista, pitanje koje se uvek postavalja je isto, odakle god da dolazite - Srbije, Brazila ili Amerike: koliko je sigurno?

Pogledajte prilog iz emisije “150 minuta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu