Nišlijka planinari u 98. godini

Učiteljica u penziji i članica Planinarskog društva "Železničar" Jelena Minordi (97) iz Niša nedavno je učestvovala u tradicionalnom usponu planinara na vrh Crnook kraj Bosilegrada, a planira da krajem septembra učestvuje u pohodu na Oštru čuku pored Sokobanje.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Bravo!
    (Smuleco, 5. septembar 2016 09:07)

    # Link komentara

  2. @Mile

    Nikad nije kasno. Prijatelj mi je kuburio sa pritiskom, holesterolom, migerenom, i jos sijaset boljki. I meni bi zao da ga gledam takvog, a zivotni stil nam je potpuno identican, radimo kao vozaci kamiona iako obojica imamo zavrsene fakultete, ali, jelte, to je ipak zemlja zvana Srbija, pa sam znao da i mene isto ceka za koju godinu manje-vise, i odlucim ti ja da njega pozovem da uvece sa suprugama setamo. I tako malo po malo, sad setamo skoro svako vece, po 4-5-6km, zavisi, posto nam ni vreme ne dozvoljava vise. A i nije poenta da kvantativno sto vise predjete, nego dok se osecate dobro dok to radite, ne da izazovete kontra efekte, ne. Elem, od kad setamo, prijatelj vise nema problema sa pritiskom, redovno radi analize, i holesterol mu je u granicama normale, nema vise problema sa migrenom. Ne propagiram sad ja neki zdravi zivot, daleko sam ja sam od vodjena nekog zdravog zivota, i fizickog i mentalnog, imam i ja 130kg mada bitno da sam zdravstveno u redu, i da mi kilaza stoji gde jeste, za razliku od pre kada mi je isla samo na gore pa sam u jednom trenutku imao skoro 150kg, mada to mi se desilo u periodu najvece zivotne krize pa sam trpao hrane k'o stoka. Ali, setnja nocu je neprocenjiva. Probajte, sami cete videti, jos kada ste u drustvu, ma nema sta lepse. Jos kad dodjete kuci, istusirate se, legnete da spavate kao beba. Mada kod mene to zbog depresije ne ide, ali ako za primer uzimam moju zenu onda potpuno vazi...
    (Ojha, 30. avgust 2016 03:15)

    # Link komentara

  3. Sta reci, ja imam 52 godine i vec imam probleme sa isijasom i artritisom. Nikada se nisam bavio sportom, a sada da pocinjem ionako ne vredi previse. Kasno je. Ne mogu vise nista da popravim. Da mi je neko u dvadesetoj rekao sta me ceka ja bih poput ovih mladjih ceo dan bio u teretani, trcao bih, vozio bicikl, planinario, plivao ... umesto sto sam sedeo po fakultetu. Sada imam sve vreme ovog sveta, ali sta mi vredi, kasno Mile na Kosovo stize! Vise srece u narednom zivotu!
    (Mile, 29. avgust 2016 09:34)

    # Link komentara

  4. Svaka čast bako. Da ste nam jos mnogo godina zivi i zdravi i da uživate u planinarenju.
    (Cvecka, 29. avgust 2016 02:41)

    # Link komentara

  5. Svaka cast, nikad joj ne bih dao da ima toliko godina, izgleda 30 i vise godina mladje. Svaka cast!
    (Ojha, 28. avgust 2016 22:03)

    # Link komentara

  6. Alal joj vera,baka je FENOMEN !
    (Bravo !, 28. avgust 2016 19:00)

    # Link komentara

  7. Sedim u kafiću, pijem kafu, pušim cigare a žena u 100 godina planinari, koji smo mi mladi ništaci zapravo!
     (ccc, 28. avgust 2016 17:55)

    # Link komentara

  8. Bravo za gospođu!

    I ja sam nekad planinario, najljepše mi je bilo kad se negdje ulogorimo pa se naloži vatrica, malo se nešto zaroštilja a usput počne gitara pa se malo i zapjeva.
    (12, 28. avgust 2016 17:14)

    # Link komentara

  9. svaka cast, sve cestitke na duhovnoj i fizickoj vitalnosti!
    (oblak, 28. avgust 2016 14:59)

    # Link komentara