Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novi Sad odredio budžet za 2024. godinu: Ovo su neki od prioritetnih projekata

Skupština Novog Sada usvojila je budžert za 2024. godinu koji će biti "težak" oko 42,7 milijardi dinara, što je za pet milijardi manje od gradske kase za 2023. godinu.

Izvor: eKapija Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: Aleksandr Medvedkov/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Aleksandr Medvedkov/Shutterstock

"U strukturi planiranih sredstava iz budžeta najveće učešće, čak 93,6 odsto imaju tekući prihodi, koji se procenjuju u iznosu od 37 milijardi 220 miliona dinara, dok su primanja planirana u iznosu od dve milijarde 540 miliona dinara i čine svega 6,4 odsto ukupnih sredstava iz budžeta. Ponosan sam na strukturu budžeta i sve ono što smo predložili za javnu potrošnju u narednoj godini. Uveren sam da će realizacija biti na radost svih naših sugrađana. Nastavlјamo da ostvarujemo snove, nastavlјamo da se zalažemo za Novi Sad i idemo napred", naveo je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Kako je dodao, u budžet je uvršten i projekat postavke 47 novih igrališta u 47 mesnih zajednica, a nastavlјa se i sa nabavkom 15 autobusa na CNG, za šta je opredelјeno 680 miliona dinara u dve godine. U narednoj godini, najavio je Đurić, biće nastavlјeno sa uređenjem Almaškog kraja, izgradnjom pešačko – biciklističkog mosta, parternim uređenjem u ulici Modene i nizom drugih projekata koji su i predviđeni kao višegodišnji kapitalni projekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.