Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novosađani počeli sa pripremama VIDEO

Novi Sad započeo je pripreme za dolazak proleća. U ovom gradu počele su akcije čišćenja i sređivanje javnih površina.

Izvor: B92.net, TV Prva Novi Sad
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

U ovim akcijama biće sanacija i svega onoga što je uništeno tokom olujnih nevremena. Dosta tih stabala i drveća će biti posađeno u parkovima u Novom Sadu. Sve je počelo u Dunavskom parku, zatim u Limanskom parku, a poslednja akcija čišćenja bila je u Železničkom parku.

"Krenuli smo sa tom akcijom u Limanskom parku gde je posađeno 205 novih stabala u akciji "Sadimo sada za budućnost Novog Sada". Zelenilo je do sada posadilo preko 2.500 stabala tokom prethodnog perioda mirovanja vegetacije. Ono što nam je u velikoj meri pomoglo, s obzirom na činjenicu da je Novi Sad pretrpeo veliku štetu, preko 3.000 stabala je izgubljeno u dve oluje koje su zadesile Grad, mašina vadilica koja nam je omogućila da odrasla školovana stabla koja su bila negovana i rasla u našem starom rasadniku na Futoškom putu, smo ovom mašinom bili u mogućnosti da presadimo na stalna mesta", rekla je Jelena Prica, iz JKP "Gradsko zelenilo".

Zelenilo održava prostor na 550 hektara u Novom Sadu, to podrazumeva i novosadske parkove i novosadsko stambene blokove u kojima se nalazi to kvartovsko zelenilo i novosadske drvorede.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.