Novi Pazar - Servisne informacije - B92 Lokal

Poskupela voda i iznošenje smeća u Novom Pazaru

Građani Novog Pazara od sada će vodu skuplje plaćati 17 odsto, a uslugu odnošenja smeća 20 odsto, odlučeno je većinom glasova na današnjoj sednici Privremenog organa.

Izvor: Radio Sto plus Novi Pazar
Podeli
Editorial credit: N.M.Bear / Shutterstock.com
Editorial credit: N.M.Bear / Shutterstock.com

Kubik vode građane će sada koštati 79,48 dinara dok će poskupljenje za privrednike iznositi 12 odsto, tako da će plaćati iznos od 167,30 dinara, prenosi radio Sto plus.

Cena odnošenja smeća iznosiće 9,4 dinara po kvadratnom metru prostora, dok će poskupljenje za privredu i pijacu iznositi 15 odsto.

Poskupljenje vode i iznošenja smeća u Novom Pazaru bilo je najavljeno još u avgustu prošle godine, i takva odluka trebalo je da se nađe na dnevnom redu u septembru, ali je bez objašnjenja pre samog zasedanja ta tačka izbačena. Lokalni i parlamentarni izbori održani su 17. decembra 2023.

Povećanje cena koje je bilo dopunska tačka na današnjoj sednici, oba javna preduzeća predložila su zbog "višestrukog poskupljenja, goriva, električne energije, materijala i cene rada".

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Gradmir Nedeljković, ocenio je da poskupljenje neće opteretiti ni građane ni privredu, jer smo u međuvremenu imali povećanje penzija i plata.

"Za građane je to povećanje od 100 do 300 dinara po računu, što je neznatno", rekao je Nedeljković novinarima.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Faruk Suljević smatra da će povećanjem cena usluga "ova firma stati na svoje noge".

"Grad nam je pre nekoliko meseci usvojio povećanje cena usluga koje obavljamo, a koje se odnose na održavanje javnih površina, tako da sa tim i povećanjem usluga prema građanima možemo da održimo ovo preduzeće", dodao je Suljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.