Leskovac - Servisne informacije - B92 Lokal

Šta Grad Leskovac planira od tendera: Obnova Dečjeg dispanzera, "Osmospratnice" i izgradnja pijace

Tender za dugonajavljivanu rekonstrukciju i dogradnju Dečjeg dispanzera u Leskovcu, procenjen na skoro 500 miliona dinara, najvredniji je koji planira Grad Leskovac da raspiše u ovoj godini, prema prvoj verziji Plana javnih nabavki za 2024. godini.

Izvor: Južne vesti Leskovac
Podeli
Editorial credit: Milos Momcilovic / Shutterstock.com
Editorial credit: Milos Momcilovic / Shutterstock.com

U planu je i rekonstrukcija zgrade "Osmospratnice", Osnovne škole u Predejanu i Trgovinsko-ugostiteljske škole, kao i izgradnja pijace.

Nakon dužeg vremena, sada je to u planu nabavki, a tender će biti raspisan u drugom kvartalu.

I rekonstrukcija škole "Aca Sinadinović" u Predejanu je u planu nabavki i navedeno je da će za nju biti izdvojeno nešto više od 377 miliona dinara. Radiće se i na rekonstrukciji i dogradnji vrtića u Bratmilovcu i za to se planira 50 miliona, dok će energetska sanacija i obnova Trgovinsko-ugostiteljske škole, prema proceni, biti plaćena oko 155 miliona dinara.

Zgrada Doma privrede, popularna "Osmospratnica", dobiće novi izgled, jer je za njenu rekonstrukciju planirano 100 miliona dinara.

Planira se i uređenje površine na kojoj se nalazila stara autobuska stanica, gde je ranije najavljeno da će biti izgrađen dečji park. U planovima za javnu nabavku je i druga faza izgradnje pijace u Ulici kralja Petra Prvog, a procenjena je na nešto više od 57 miliona. Kako je krajem prošle godine najavio Goran Cvetanović, planirano je da se izgradi 108 lokala koji su kiosci, a ne tezge, koji će imati i prostor za skladište i cilj je da se sve završi do kraja 2024. godine.

Planiraju se i rekonstrukcije nekih ulica, uvođenje vodovodne mreže u nekim selima, radovi na parternom uređenju u dvorištu Hrama Svetog Simeona Mirotočivog i drugi radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.