Košulja iz serije "Gordost i predrasude" prodata za 30.000 evra

Košulja koju je glumac Kolin Firt nosio na snimanju televizijske serije "Gordost i predrasude” (1995) prodata je za 25.000 funti, iliti 30.000 evra, na dobrotvornoj aukciji u Londonu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U ovoj košulji, Kolin Firt koji je glumio gospodina Darsija, nakon kupanja u svom jezeru, u mokroj odeći naleće na svoju ljubavnicu, Elizabet Benet, koju igra Dženifer Ehle.

Ova scena zapravo ne postoji u knjizi Džejn Ostin, ali to je nije sprečilo da postane jedan od najpoznatijih TV trenutaka svih vremena, prenosi BBC. Odeća, koja je uključivala belu košulju, somotski prsluk, pantalone i čizme, prvobitno je procenjena na 7.000 i 10.000 funti, ali je cena porasla više nego dvostruko.

Ovo je jedna od nekoliko košulja koje su korišćene tokom snimanja, dok je druga prethodno prodata na dobrotvornoj aukciji, a treća je ostala u arhivi.

"Nije samo košulja, to je ceo kostim koji je Kolin nosio u toj sceni, uključujući i čizme“, rekla je kostimograf Dina Kolins za BBC Radio 4. Na aukciji je izložena i balska haljina Kristijan Dior koju je nosila Madona u u filmu "Evita", kostim Dru Barimor iz "Ever After", haljina i ogrtač Meril Strip iz filma "Ženi francuskog poručnika", kao i kostimi Džonija Depa iz "Uspavane doline" i Hita Ledžera iz Kazanove.

Na aukciji koju je organizovala akcijska kuća Keri Tejlor su se našli i kostimi iz drugih televizijskih serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu