Predstave Ateljea 212 ove sezone videlo 90.000 ljudi

Pozorište Atelje 212 je u sezoni 2015/2016 odigralo 385 predstava koje je videlo 90.000 gledalaca i osvojilo 26 nagrada, saopštio je danas teatar.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: BoskoM / Wikimedia Commons
Foto: BoskoM / Wikimedia Commons

Pozorište naglašava da velika posećenost pokazuje koliko repertoar Ateljea 212 zaista odgovara na zahteve i potrebe današnje publike.

Tokom 59. sezone Atelje 212 je imalo čak sedam premijera - "Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda" Mie Knežević, "Makbet" Ežena Joneska u režiji Anđelke Nikolić, "Lice" Aleksandra Galina u režiji Jelene Bogavac, "Pijani" Ivana Viripaeva u režiji Borisa Liješevića, "Primorje" Edvarda Olbija u režiji Stefana Sablića, "Konstelacije" Nika Pejna u režiji Aleksandre Milavić Dejvis i "Mrešćenje šarana" Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića.

Pozorište je angažovalo mlade, perspektivne reditelje Miu Knežević, Anđelku Nikolić, Jelenu Bogavac, Borisa Liješevića, Stefana Sablića, Aleksandru Milavić Dejvis i Milana Neškovića.

Ansambl Ateljea 212 je u sezoni 2015/2016. imao 29 gostovanja po Srbiji i regionu i osvojili su čak 26 nagrada na najznačajnijim pozorišnim festivalima u zemlji i regionu, između ostalih predstava "Kazimir i Karolina" proglašena je za najbolju predstavu 20. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu i osvojila je čak šest nagrada, a predstava "Pijani" - najbolja je predstava 61. Sterijinog pozorja u Novom Sadu i osvojila je četiri Sterijine nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu