Boban Marković: “Guča je svetinja”

Ambasador Guče, čuveni trubač, Boban Marković posetio je ovu varošicu na poziv predsednika Saborskog odbora Slobodana Jolovića, kako bi porazgovarali o budućnosti Sabora, ali i o inovacijama koje će se ove godine po prvi put naći u programskim sadržajima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Foto: Maria / Flickr.com

Marković je mišljenja da će ova manifestacija trajati još dugo, ali kaže da ono što mu smeta jeste odnos pojedinih trubača koje je upravo Sabor proslavio.

"Trubači moraju da shvate da Guču ne smeju da pljuju. Ja sam mnogo puta pobeđivao i dobio sam sve što se može dobiti zahvaljujući Saboru trubača", kaže Marković i dodaje da mu je čast što može da ovu manifestaciju predstavi u svetu, ali i da taj svet dovede u Guču.

Što se tiče eventualne mogućnosti da bude jedan od članova žirija, kao i novog načina ocenjivanja, Marković kaže da trubače to ne treba da interesuje.

"Njihovo je da sviraju najbolje što umeju, Ja sam sebi uvek bio žiri i sam sebe osuđivao ako ne odsviram kvalitetno", tvrdi slavni trubač.

On kaže da je bilo trenutaka na takmičenjima kada je po njegovom mišljenju svirao odlično, ali je nagrada izostala, ali i da se dogodilo da je po njegovom kriterijumu izvođenje bilo slabije, a bio je nagrađen.

"Znate, svi trubači koji dođu u Guču su dobri i u pitanju su nijanse. Nije problem ako je neka finesa bila odlučujuća, ali ako neko zaista nije dobro odsvirao i to je očigledno, a žiri ga gura, e to nije uredu. To neću dozvoliti, ako budem bio u žiriju, ali i ako ne budem, javno ću to reći", kategoričan je Marković.

On poručuje svojim kolegama da svako od njih mora da shvati da je i gubitak i dobitak jedno isto za trubača, i da oni treba da se bore da sviraju najbolje što znaju i da nastave da dolaze u Guču jer kako ističe, ne može Guča bez trubača kao što ne mogu ni trubači bez nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu