Letnja melanholija u Galeriji „Novembar“

Tradicionalna izložba Letnja treperenja koja ove godine nosi naziv “Letnja melanholija” otvorena je u Galeriji Novembar.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Tema na kojoj je izložba zasnovana je letnja seta, a autori kroz svoja dela izazivaju kod publike osećanje da smo svi ponekad povređeni i podsećaju da tuga nije linearna, već da dolazi u talasima – i to onim morskim.

Foto: Promo
Foto: Promo

Dok su neki radovi tu da podsete kako se sa tugom nosimo, drugi se osvrću na lociranje nade, a treći ističu da je tuga sastavni deo i leta, ljubavi, ali i sreće.

Kako navodi kustoskinja galerije Ana Simona Zelenović na izložbi se nalaze dela 10 autora koji kroz ulja na platnu, akvarele I skulpture prikazuju temu letnje melanholoje ili letnje tuge koja je sastavni deo leta, koje iako je je najveselije I najživlje doba godine ima i tu drugu stranu koja je melanholična.

Foto: Promo
Foto: Promo

“Radovi na različite načine što kroz neku ličnu perspektivu, što kroz kolektivni osvrt na melanholiju govore o tugi kao osećanju koja prati sreću kao njen drugi deo”, kaže Ana Simona Zelenović.

Foto: Promo
Foto: Promo

Publika ima priliku da vidi radove Jelene Pantelić, Lidije Delić, Luke Jandrišeka, Marije Avramović, Sonje Lundin, Živane Mijailović, Jovana Matića, Lane Vasiljević, Katarine Jovičić i Gorane Bačevac.

Izložba traje do 13.og avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.