Kulturni centar Beograda proslavio 60. rođendan

"Naša kuća je jedinstveno uporište urbane kulture u kojem se prepliću sve umetnosti osim pozorišne i u njoj su nastale neke od najznačajnijih kulturnih manifestacija naše prestonice", kazala je Gordana Goncić direktorka Kulturnog centra Beograda večeras na početku proslave 60 godina od osnivanja ove važne kulturne institucije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Facebook / Kulturni-centar-Beograda
Facebook / Kulturni-centar-Beograda

Kulturni centar Beograda je bio decenijama važno mesto prezentacije umetničke scene. Svojom formulom "Mnoštvo umetnosti iz jednog centra", atraktivnom lokacijom u najstrožem centru Beograda, Kulturni centar Beograda je nezaobilazno mesto u upoznavanju grada, aktivni i dinamični tvorac i uvek prisutni oslonac beogradskog kulturnog života, čije delovanje povezuje ovu evropsku prestonicu sa mnogim tačkama na kulturnoj mapi sveta.

Za Gordanu Gocić, Kulturni centar Beograda danas predstavlja mesto koje neposredno komunicira sa mrežom evropskih institucija kulture.

"Svi segmenti delovanja naše institucije kulture organizovani su tako da pruže informaciju o aktuelnim okvirima umetničkog stvaranja u Evropi. Filmski, tribinnski program , izložbe, performansi, izdavaštvo... kod nas neguju moderan duh stvaralaštva", kazala je Gocić.

Današnja proslava 60. rođendana Kulturnog centra Beograda započela je koncertom sjajnom fjužn-džez benda "Fish in oil" koji je osim zvanica zabavio i obične prolaznike u centru Beograda. Ovaj jako cenjeni bend u celom regionu učinio je radost za nekoliko stotina ljudi koji su se okupili i pratili koncert.

Performans teatra Mimart "Beline KCBeo - Grad" dešavao se uporedo sa koncertom benda "Fish in oil".

Potom je deo publika sa performerima Teatra Mimart poveo publiku u šetnju kroz prostore Kulturnog centra Beograda do Dvorane kulturnog centra.

Potom su usledile projekcije filmova i TV emisije o Kulturnom centru Beograda: "Sam svoj pokret" dokumentarna emisija RTS-a, autorke Vojke Pajkić i "KCB iz vizure najmlađih saradnika" - kratki filmovi o KCB-u.

Vis "Limunada" svojim šlager repertoarom zabavili su sve koji su ostali na koktelu u Kulturnom centru Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu