Službeni glasnik potpisuje ugovor o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine

Na današnjem sastanku u prostorijama Ministarstva turizma i omladine dogovoreno je potpisivanje krovnog sporazuma između JP Službeni glasnik i Ministarstva turizma i omladine.

Podeli
Foto: Nevena Drulović
Foto: Nevena Drulović

O modalitetima buduće saradnje razgovarali su direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević i ministar Husein Memić.

"Današnji razgovor je protekao u dobroj atmosferi, te nas očekuje potpisivanje krovnog sporazuma sa Ministarstvom turizma i omladine. Jedna od centralnih tema razgovora ticala se unapređenja obrazovanja o turizmu, naročito u jugozapadnoj Srbiji, koja ima veliki potencijal za razvoj ove privredne grane. Mogu da najavim da nas očekuje partnerski odnos pri izradi različitih promotivnih materijala, a posebno novih suvenira, koji bi na najbolji način prezentovali duh i kulturu Srbije", izjavio je direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević.

Pomenuti suveniri moći će da se kupe u prodajnoj mreži knjižara Službenog glasnika širom cele Srbije, a reč je o primercima značajne umetničke vrednosti i kvalitetne izrade.

Prva promocija suvenira, koji će biti izrađeni u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i Muzejom savremene umetnosti, očekuje se već u narednom periodu u knjižari „Geca Kon“. Kroz turističke organizacije u Srbiji, suveniri će biti u ponudi za sve posetioce naše zemlje.

Podsećamo, Službeni glasnik je već potpisao sličan ugovor sa dva resorna ministarstva – s Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ministarstvom za evropske integracije.