Akademik Teodorović: Janković je moja greška, izvinite

Beograd -- Akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača PSG Jankovića i njegov bivši saradnik, pridružio se teškim optužbama koje je protiv Jankovića izneo Srđan Škoro.

Izvor: Tanjug
Podeli

Škoro, član predsedništva PSG, danas je podneo ostavku na tu funkciju.

"Slobodan sam da Srđanovim konstatacijama dodam svoje utiske o potpuno netransparentnom finansijskom poslovanju, bezidejnosti, neefikasnosti i nepoštovanju dogovorenog od strane predsednika PSG", napisao je Todorović.

On je dodao da se protokom vremena uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

"Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja", napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Teodorović je istakao da PSG "ne pripada bračnom paru Janković" i dodao: "Najiskrenije molim bračni par Janković da napuste pokret".

Teodorović je u otvorenom pismu istakao da "u potpunosti podržava stavove koje je u svom pismu izneo Srđan Škoro". A kakve optužbe je izneo Škoro, pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu