Bitka za bebe: Nova oprema za porodilište u Loznici

Porodilište u Loznici, zahvaljujući donaciji kompanije Nordeus dobilo je medicinsku opremu vrednu više od 32.500 evra.

Izvor: B92
Podeli

U skladu sa potrebama bolnice, kupljen je neonatalni aspirator (veštačka pluća), pacijent monitor sa ekg-om, spirometar, infuziona pumpa i aparat za kiseonik sa priborom.

Oprema namenjena porodilištu u Loznici samo je deo velike donacije koju je kompanija Nordeus, kroz akciju “Bitka za porodilišta”, obezbedila za još 10 ovakvih ustanova: u Senti, Kikindi, Somboru, Zrenjaninu, Zaječaru, Surdulici, Prokuplju, Pirotu, Prijepolju i Gornjem Milanovcu.

U okviru akcije Bitka za porodilišta, koju uspešno sprovodi Fond B92, Nordeus je do sada donirao više od 880.000 evra za nabavku neophodne opreme za ukupno 14 srpskih porodilišta, a ova domaća kompanija već godinama podržava i druge humanitarne projekte Fonda B92. U ime kompanije Norderus ovu vrednu donaciju lozničkom porodilištu uručila je Milica Radojević.

Direktor bolnice u Loznici dr Milan Todorović istakao je sledeće: „Meni je izuzetno velika čast i zadovoljstvo kao direktora bolnice ali i ginekologa da se zahvalim kompaniji Nordeus i Fondu B92 na izuzetno vrednoj medicinskoj opremu, koja će mnogo doprineti kvalitetnijem lečenju, stvaranju lepšeg i sigurnijeg životnog okruženje za decu koja se ovde rađaju, a omoguće svima nama zaposlenima da koristimo najsavremeniju medicinsku opremu, što unapređuje I kvalitet našeg rada. Sve što smo dobili je zaista neophodno i od neprocenjive vrednosti za funkcionisanje našeg porodilišta u kome se godišnje rodi u proseku oko 1 200 beba.“

“U akciji Bitka za bebe i porodilišta do sada smo lozničkoj bolnici donirali opremu u vrednosti oko 27.000 evra i to sa donacijama lokalnih donatora. Opštoj bolnici u ovom gradu doniran je jedan CTG aparat, čiju nabavku je omogućila porodica Vasić i na taj način obezbedila da se preventivni pregledi i praćenje trudnoće rade najsavremenijom opremom. Drugu donaciju ustupio je anonimni dobrotvor koji je donirao po jedan transportni (ručni) inkubator i jedan pacijent-monitor za potrebe ovog porodilišta. Pored ove opreme, lozničkom porodilištu su od početka akcije Bitka za bebe donirani još i set za reanimaciju beba i dva inkubatora. Uključivanjem Nordeusa naša akcija dobila je najvećeg korporativnog donatora i nadam se da će i država Srbija i njene institucije a ne samo primaoci donacija znati da prepoznaju ovu veoma važnost društveno odgovornu i filantropsku aktivnost zaposlenih i vlasnika jedne od naših najuspešnijih kompanija, jer su inovativni i u humanitarnom radu, zato što svi doniraju i svi odlučuju gde će te donacije biti upotrebljene“, istakao je ovom prilikom predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Veran Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu