Banja Koviljača: Rekonstrukcija Starog blatnog kupatila

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Banji Koviljači, gde je obišao nove kabine u terapijskom delu.

Podeli

Kabine u Specijalnoj bolnici izgrađene su u sklopu Prve faze renoviranja Starog blatnog kupatila, a u obilasku sa ministrom je bio direktor ustanove Aleksandar Jokić.

Vrednost izvedenih radova na 13 novih kabina za pakovanje lekovitim blatom i 13 kada za kupanje u termomineralnoj vodi je 24.900.000 dinara, bez PDV.

Nakon izvršene kompletne rekonstrukcije, ovaj moderan velnes objekat će moći da primi do 250 novih korisnika.

Renoviranje Starog blatnog kupatila predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koje je Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Banji Koviljači preduzela u proteklom periodu u cilju osavremenjivanja objekta i unapređenja kapaciteta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je tom prilikom da je u protekle 2 godine ovde uloženo blizu dva miliona evra, što se pozitivno odrazilo na funkcionisanje ustanove, koja je prvi put bez dugova, isplaćeni su stari krediti, radnici dobijaju stimulaciju, a u 2016. godini zabeleženo je i rekordno poslovanje- 20. 000 gostiju uz ostvaren prihod od 700 miliona dinara. .

„Ne čudi onda zašto su naši partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bili oduševljeni onim što su ovde videli i doživeli i što već rade na tome da organizuju dolaske svojih sunarodnika u Banju Koviljaču. Treba pohvaliti rukovodstvo i sve zaposlene u ovoj ustanovi, jer njihov rad i rezultati koje ostvaruju su za primer svim drugim ustanovama ovog tipa u Srbiji. Samo nastavite ovako, u Ministarstvu zdravlja ćete imati pouzdanog partnera koji će vam, kao i do sada, uvek pružiti svu neophodnu podršku“ istakao je ministar Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu