Mihajlovićeva odgovara Jeremiću: Ne postoji bolji dokaz...

Ne postoji bolji dokaz da radite ispravnu stvar od onog da vas kritikuju Vuk Jeremić i Demokratska stranka, ocenila je vicepremijerka Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Njegova ocena da je Srbija 'banana država' i kritika odluke o povlačenju osoblja naše ambasade u Skoplju govore da je jedina politika Jeremića 'što je Srbiji gore, meni je bolje' ", rekla je ona.

Kako ističe Mihajlović, građani nisu zaboravili da je upravo u vreme vlasti režima DS i Jeremića Srbija bila posvađana sa čitavim regionom i najmoćnijim zemljama Evrope i sveta.

"Upravo u vreme Vuka Jeremića sprska diplomatija je izgubila svoj ugled zbog kojih i danas pokušavamo da popravimo odnose sa nama najbližim zemljama", navodi ona.

Srbija ne želi da ugrozi odnose sa prijateljskim makedonskim narodom, jer je naš glavni interes stabilnosti regiona kao preduslov za ekonomski razvoj svih zemalja, poručuje potpredsednica Vlade.

"Ali Srbija neće dozvoliti da bilo ko i na bilo koji način ugrozi bezbednost naše zemlje", zaključila je Mihajlović.

Povodom odluke da celokupno osoblje ambasade Srbije bude hitno povučeno na konsultacije u Beograd, Jeremić je na Tviter nalogu napisao: " Šta god se desilo u Skopju, povlačenje celokupnog osoblja ambasade je diplomatski dilentatizam i šarlatanstvo, svojstveno banana državama".

Lider DS Dragan Šutanovac je na istoj društvenoj mreži ostavio sličan komentar:

"Da li su pobegli iz MK zbog nedozovoljenih aktivnosti, da li je bezbednost dipl. ugrožena, da li je UNESCO... šta god, to se tako ne radi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu