"Bivši i sadašnji pripadnici VS se stide zbog Malinovića"

Beograd -- Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan ocenio je da svi vide, pa i zemlje u okruženju, da Vojska Srbije popravlja poljuljani ugled.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako je rekao, to ne vidi samo penzionisani general Sreto Malinović čijih se izjava, kako je Karan ocenio, stide i bivši i sadašnji pripadnici Vojske.

"Nije prvi put da se mi bivši i ovi sadašnji pripadnici Vojske stidimo zbog čudnih istupa i netačnih izjava generala Srete Malinovića", naveo je Karan u izjavi dostavljenoj agenciji Beta nakon što je Malinović ocenio da Vojska Srbije nikada nije bila u lošijem stanju kada se pogleda radni i materijalni standard i status pripadnika Vojske.

Karan je ocenio da je jak utisak da Malinović istupa s čisto stranačkih i pozicija opozicionera i da ga prava istina ustvari i ne interesuje.

"Kada bi imao iskrene namere u pogledu jačanja Vojske Srbije znao bi da im sada treba podrška a ne ovakvi neargumentovani napadi. Svi vide da VS u zadnje vreme naglo jača i vraća poljuljani ugled. Vide to i neke naše komšije kojima se to baš i ne dopada, samo ne vidi Malinović. Nije baš jasno zašto, a možda i jeste", zaključio je Karan koji u celom tekstu Malinovića naziva "Milinović".

General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović ocenio je i da bi zakonom trebalo predvideti bezbednosnu proveru svih izabranih i njihovih najbližih saradnika jer to rade države koja ozbiljno vode računa o svojim nacionalnim interesima.

"Kada pogledate sastav Vlade i državne uprave gotovo da sam siguran da ih više od pola ne bi prošlo bezbednosnu proveru", rekao je Malinović koji je ocenio i da je jedini dobar ministar odbrane od 2012. godine bio Nebojša Rodić koji je razumeo sistem odbrane.

"Od 2012. godine sve što su uradile leteće izmene na mestu ministra odbrane jeste simboličan dovršetak ranije započetih projekata i iscrpljivanje do iznemoglosti svih potencijala Vojske i sistema odbrane", rekao je Malinović u intervjuu za portal Komentar-pres.

Malinović je kazao da je to dovelo do egzistencijalnih problema koji su uzrokovali veći odlazak iz sistema odbrane i protesta Vojnog sindikata na koje nadležni nisu u stanju da odgovorno i da efikasno reaguju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu