Dačić o "kosovskom dijalogu": Vremena su se promenila

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da treba rešavati uzrok kosovskog problema i naći održivo rešenje.

Izvor: Beta
Podeli

On je istakao i da ne veruje da se o tome može postići konsenzus.

"Mora da se udari na razlog zbog čega postoje sukobi, da se reši uzrok svih problema inače će taj problem biti trajno prisutan", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle razgovora sa šeficom bugarske diplomatije Ekaterinom Zaharievom.

Na pitanje novinara o unutrašnjem dijalogu o Kosovu na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dačić je rekao da su se vremena i međunarodni odnosi promenili i da je važno tražiti održivo rešenje.

"Srbija ne može sama njoj su potrebni prijatelji, a isto tako Srbija ne želi da radi nešto što je protiv interesa drugih naroda", kazao je Dačić.

On je rekao da smatra da ne može biti konsenzusa, ali da može biti pokušaja da se razgovara i da svako iznese svoje mišljenje.

"Moji stavovi su jasni i poznati svima, o tome pričam već deset godina", rekao je Dačić i dodao da bi bio srećniji da se o tome ozbiiljno razgovaralo pre deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu