Danas pada odluka da porodilje dobijaju po 10.000 dinara

Beograd -- Odbornici Skupštine grada razmatraće na današnjoj sednici predlog rebalansa budžeta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Prema rečima predsednika beogradskog parlamenta Nikole Nikodijevića, predviđeno je da najveća izdvajanja, 1,3 milijardi dinara budu opredeljena za dečju zaštitu i obrazovanje, dok će porodilje ubuduće dobijati jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

"Ovog puta imamo dobar rebalans budžeta, s obzirom da je zasnovan na povećanju prihoda, koje nije rezultat novih zaduženja, već je plod povećanog obima sredstava, odnosno - veće su prosečne plate u gradu i ima više zaposlenih, pa je deo sredstava koje dobijamo od Republike sada uvećan, što nam omogućava da taj novac investiramo u druge projekte", objasnio je Nikodijević.

Najveća izdvajanja od 1,3 milijardi dinara usmerena su na dečju zaštitu i obrazovanje. "Želimo da nastavimo subvencioisanje privatnih vrtića, uz izgradnju novih objekata, obnovu škola i kupovine opreme za škole, ali i ulaganje u putnu infrastrkturu, u kulturu... Ovog puta rebalans nam daje mogućnosti da više investiramo, jer posle mnogo godina imamo povećane prihode u odnosu na planirane", rekao je Nikodijević.

Sve porodilje sa prebivalištem u prestonici, bez obzira na radno-pravni i materijalni status dobijaće jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu