Šešelj: Resor za evropske integracije najobičnija glupost

Beograd -- Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da ta stranka nema ništa protiv uvođenja Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Međutim, on je ocenio i da je najavljeno formiranje Ministarstva za evropske integracije "najobičnija glupost".

Šešelj je tokom rasprave u Skupštini Srbije o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima kojima je predviđeno formiranje ministarstava za zaštitu životne sredine i evropskih integracija, podsetio da je resor ekologije postojao u koalicionoj vladi radikala i socijalista krajem devedestih godina prošlog veka, kao i u vladi DOS-a posle 2000.

"Treba nam Ministarstvo ekologije, ali ozbiljna vlast treba da uradi ozbiljne zakone a ne zakone od danas za sutra zarad novih kombinacija za koalicione partnere. Organske zakone poput zakona o ministarstvima treba da donose stručni ljudi koji zaista poznaju datu materiju", kazao je lider radikala.

Govoreći o formiranju Ministarstva za evropske integracije, Šešelj je ocenio da je "nemoguće" da postoji taj resor a da je predlog izmene zakona koja predviđa formiranje tog ministarstva napisao neko "ko nema pojma o upravnom pravu".

"Neverovatno je da tražite osnivanje Ministarstva za evropske integracije. Postavlja se pitanje čime upravlja taj resor, koje opšte pravne akte će donositi, kakav će upravni postupak voditi. Pitam se ko je ovako nešto mogao da napiše", naveo je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu