Ministarstvo obezbedilo novac za pokvaren skener u Pirotu

Pirot -- Ministarstvo zdravlja obezbedilo je novac za servis i popravku skenera u Opštoj bolnici u Pirotu, koji ne radi od 5. juna.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

"Odmah po prijavi direktora Opšte bolnice u Pirotu o kvaru na skeneru, koja je u ministarstvo stigla 19. juna, obezbeđena su neophodna sredstva za servis i popravku ovog medicinskog aparata", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Očekuju da će skener u toj zdravstvenoj ustanovi u najskorijem roku, odmah nakon obavljenog servisa, ponovo biti u funkciji.

Ranije je objavljeno da skener u Opštoj bolnici Pirot ne radi od 5. juna, zbog čega su nadležni hitne pacijente zbog toga šalju u Klinički centar u Nišu. Direktor te ustanove Goran Petrović rekao je agenciji Beta da je za popravku kvara potrebno 2,7 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, reč je o kvaru na izmenjivaču toplote za rendgen cev skenera. "Obavestili smo nadležnu Filijalu zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja. Sredstva za popravku skenera trebalo bi da obezbedi Ministarstvo zdravlja", rekao je Petrović i dodao da liste čekanja za skener u Opštoj bolnici nikada nije bilo.

Prema njegovim rečima, formirana je petočlana lekarska komisija koja određuje koji su slučajevi hitni.

"Takvi pacijenti se šalju u Klinički centar u Nišu na Institut za radiologiju. U prethodne dve nedelje 14 pacijenata je iz Opšte bolnice Pirot transportovano je u Niš", rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu