Zašto su Rusi "zarobili" Miodraga Vukovića na aerodromu?

Podgorica -- Poslanik crnogorske DPS Miodrag Vuković zadržan je na moskovskom aerodromu Domodedovo, potvrđeno je podgoričkim "Vijestima" iz izvora bliskih Vukoviću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Navodi se da je Vukoviću rečeno da će biti deportovan jutarnjim letom za Tivat. Isti izvor je "Vijestima" rekao da je Vuković zadržan "iz političkih razloga", po nekom federalnom zakonu.

Nalazio se u prostoriji na "ničijoj teritoriji" aerodroma bez vode i toaleta u kojoj je do nedavno bilo više desetina ljudi u sličnoj situaciji. Navodno mu je rečeno da je "persona non grata", što je termin kojim države proglašavaju nekog nepoželjnom osobom. "Njegovo zdravstveno stanje je loše", rekao je isti izvor.

Takođe, navodi se i da su do Vukovića noćas nešto pre ponoći došli službenici ambasade Crne Gore u Moskvi i navodno nisu ni oni znali o čemu se radi. "Ruski ambasador u Podgorici se pravi lud", tvrdio je ranije sagovornik "Vijesti".

Navodi se da su Vukoviću "nekoliko pripadnika, verovatno službe bezbednosti" rekli da ne može dalje da putuje, nisu mu navodno dali da koristi telefon, niti da ga napuni. Kasnije je stupio u kontakt sa službenicima ambasade Crne Gore.

"Vijesti" navode da su, nakon što je došao predstavnik crnogorske ambasade na aerodrom, kome takođe nisu hteli da obrazlože zašto je Vuković zadržan, poslaniku DPS-a navodno nudili da nastavi put u Minsk letom u ranim jutarnjim časovima, ali je on to odbio. "Hoću samo da se vratim kući", rekao je Vuković.

Navodi se da mu nije dat nikakav zvanični dokument o zadržavanju od kada je zadržan sinoć oko 19:30 sati.

Crnogorski ambasador u Moskvi Igor Jovović je navodno stupio u kontakt s ruskim kolegom u Podgorici Sergejom Gricajem, koji je rekao da "ne veruje da se to dešava" i da ne može ništa da uradi povodom toga "jer je sad kasno".

Vukoviću su oduzeli pasoš i rečeno mu je da će mu ga vratiti na ulasku u avion. On je kao predstavnik Skupštine Crne Gore sa još jednim saradnikom putovao u Minsk na parlamentarni skup Centralno-evropske inicijative. I njegov saradnik je ostao u Moskvi, ali nije zadržan.

"Vijesti" navode da će Vuković biti deportovan o trošku Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu