Parovićev pokret: Uvažićemo izveštaje kontrolora u RIK

Narodni slobodarski pokret navodi da će predstavnici pokreta glasanjem u RIK uvažiti izveštaje desetine hiljada kontrolora sa birališta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Naveli su i da su ti kontrolori svojim glasom garantovali regularnost izbora.

U saopštenju Slobodara se poručuje da država nije igračka, a eventualno poigravanje sa njom ostavlja, kako navode, nesagledive posledice po građane i po institucije.

U tom pokretu smatraju da tu činjenicu mora na pameti da ima svako onaj ko se politikom bavi i ko želi dobro narodu i državi.

"Izbori za predsednika Srbije održani 2. aprila 2017. su protekli u relativno korektnim uslovima, a o čemu najbolje svedoči to što nije bilo suviše prigovora na tok glasanja u toku izbornog dana. Svi prigovori koji su stizali u RIK su obrađivani i neki od njih su prihvaćeni tako da smo imali i ponovljeno glasanje na desetak mesta u Srbiji", navode iz NSP.

U saopštenju se dalje navodi da ono što se posle izbora javilo kao problem neodgovorni egzibicionizam pojedinih učesnika na izborima.

"Pozivom da se obara izborni proces, a bez jasnih dokaza o izbornim neregularnostima u suštini se narušava pravni poredak zemlje i dodatno se potpiruju ulični protesti. Pred članovima RIK-a koji glasaju se nalaze hiljade zapisnika sa terena sa potpisima kontrolora svih političkih partija, pa i onih koji sada traže obaranje izbora", navode Slobodari.

Svi ti zapisnici i svi ti potpisi ljudi koji su kontrolisali izbore članovima RIK-a govore da su izbori protekli u redu, a sa druge strane Obradović, Janković, Jeremić i družina bukvalno pljuju u lice i svojim članovima i kontrolorima i sada kao dokaz opozicionarnosti traže da se ruši država.

Niko ko je normalan i odgovoran ne sme da pristane na ovakve rušiteljske zahteve.

"Članovi RIK-a koje je imenovao Narodni slobodarski pokret će glasati u skladu sa zakonom i zdravim razumom i uvažiće potpise desetine hiljada kontrolora sa birališta koji su tim potpisom garantovali regularnost izbora", stoji u saopštenju.

Postoje, dodaje se, oni koji su zarad vlasti spremni da izvode maloletne srednjoškolce na ulice čime pokazuju sklonosti koje imaju islamistički teroristi, a to je da zarad svojih ciljeva ne prezaju ni od toga da decu guraju ispred sebe.

"Takvi ne smeju da pobede onu tihu većinu pristojnog sveta u Srbiji. Jedina brana tom i takvom narastajućem ludilu jeste novi društveni dogovor svih odgovornih društvenih i političkih snaga. U tom dogovoru se moraju definisati i jasna izborna pravila koja će osujetiti bilo kakvu mogućnost sumnje na izbore, a samim tim i onemogućiti da NATO kada mu se prohte organizuje postizborne krize", poručili su iz NSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu