Blic: Pucali na Vlasija, Srbi sledeće mete

Beograd -- Srpske obaveštajne službe motre na rad nove i u javnosti gotovo nepoznate terorističke organizacije kosovskih Albanaca "Oko naroda", piše "Blic".

Izvor: Tanjug
Podeli

Lista naodi da je ta organizacija preuzela odgovornost za pokušaj ubistva prištinskog advokata Azema Vlasija i dodaje da na meti mogli biti i kosovski Srbi.

Centrala ove teroristicke organizacije, piše "Blic", nalazi se u Švajcarskoj, a ciljevi su im nezavisnost Kosova, proterivanje nealbanskog stanovništva i stvaranje velike Albanije, uz nemilosrdni obračun sa svim neistomišljenicima.

Metod rada podseća na osnivanje OVK, koja se svirepo obračunala sa Srbima sa Kosova, ali i s Albancima koji nisu želeli da se priključe njihovim terorističkim akcijama.

"Dosijei pojedinih članova postoje u srpskim obaveštajnim službama. Njihovo prisustvo na Kosovu nije prošlo nezapaženo i svako njihovo delovanje shvata se ozbiljno", prenosi list izjavu sagovornika upoznatog sa bezbednosnim pretnjama u južnoj srpskoj pokrajini.

"Blic" prenosi izjavu generala Momira Stojanovića, bivšeg predsednika Odbora za bezbednost u Skupstini Srbije, koji kaže da je ta grupa, iako mlada, pod okriljem nekadašnjih pripadnika OVK.

"Sam naziv organizacije upućuje na to da njeni pripadnici motre, gledaju na lidere kosovskih Albanaca i da neće izbeći odmazdu ako se sprovede sporazum sa Beogradom. Njihovi ciljevi sigurno jesu maksimalistički - nezavisno Kosovo i velika Albanija", kaže Stojanović.

On smatra da će tek uslediti niz sličnih napada u narušenoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

"Deo tih sukoba biće izazvan istragama Suda za ratne zločine na Kosovu. Sigurno da su i Srbi ugroženi ovom narušenom bezbednosnom slikom, ali su Srbi na Kosovu i Metohiji generalno ugroženi", kaže Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu