Dačić: Tražiti reviziju presude - vraćanje u prošlost

Ljubljana -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Ljubljani da je traženje revizije presude haškog suda politički štetno.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je naveo te da je upitno ima li član Predsedništva BiH koji predstavlja bošnjački narod legitimitet za predlog revizije presude Međunarodnog suda pravde (MSP) o odgovornosti Srbije za genocid u Srebrenici 1995.

"To je vraćanje u prošlost, kontraproduktivan i politički štetan potez", rekao je Dačić dodavši da je MSP već doneo važeću presudu da Srbija nije učestvovala u srebreničkom genocidu, prenosi Hina.

Dačić je, odgovarajući na to pitanje novinarima nakon susreta sa slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, na čiji je poziv boravio u bilateralnoj poseti Sloveniji, istakao da je za BiH najvažnije da bude očuvana onako kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Takođe je dodao da je upitno da li ima Bakir Izetbegović, koji u Predsedništvu BiH predstavlja Bošnjake, "političku legitimaciju" za ulaganje zahteva za reviziju presude, što u BiH i u njenim odnosima sa Srbijom može da ima negativne posledice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu