Maroko: Uhapšen Belgijanac zbog napada u Parizu

Rabat -- Markonske vlasti uhapsile su belgijskog državljanina marokanskog porekla "direktno povezanog" sa teroroističkim napadima u Parizu, javlja AFP.

Izvor: RTS
Podeli

Kako navode, muškarac je uhapšen blizu Kazablanke posle putovanja kroz Tursku, Nemačku, Holandiju i Belgiju.

Ministasrtvo unutrašnjih poslova navelo je samo inicijale ektsremiste na arapskom jeziku i saopštilo da se on borio u Siriji sa pripadnicima Al Nusra fronta, pre nego što se pridružio Islamskoj državi.

U saopštenju se ne navodi identitet osumnjičenog, samo da je putovao u Siriju sa jednim od terorista koji se razneo blizu „Stad de Frans“.

Tokom boravka u Siriji išao je na vojnu obuku i povezao se sa komadantima ID, među kojima je i „mozak“ terorističkih napada u glavnom gradu Francuske.

Podsećamo, nekoliko terorista koji su izvršili napad u Parizu je marokanskog porekla, a upravo su marokanski obaveštajci nakon napada francuskoj policiji dali podatke koji su doveli do opširne akcije u pariskoj četvrti Sen Deni u kojoj je ubijen "mozak" napada Abdelhamid Abaud. U terorističkim napadima u Parizu 13. novembra prošle godine ubijeno je 130 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 602 idi na stranu