Nađena "fabrika bombi" i otisci Abdeslama

Brisel -- Belgijska policija je pronašla stan za koji se veruje da je bio sklonište glavnog osumnjičenih za organizaciju napada u Parizu Salaha Abdeslama.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

U stanu su pronađeni otisci njegovih prstiju, ali i materijal za izradu eksplozivnih naprava, tragovi eksploziva, kao i ručno izrađeni pojasevi za nošenje eksploziva.

Stan je bio iznajmljen pod lažnim imenom, a veruje se da je u njemu živela jedna od devet osoba koje su u pritvoru u okviru istrage o napadima u Parizu, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kako je rečeno u tužilaštvu, pretpostavlja se da je stan prvobitno korišćen kao "fabrika bombi za napade u Parizu", a zatim kao skrovište.

Policija je pronašla materijal koji se može koristiti za pravljenje eksplozivnih naprava kao i veoma zapaljivi eksploziv TATP.

Stan na trećem spratu zgrade u naselju Šerbik u Brišelu pretražen je 10. decembra, saopštila je kancelarija tužioca.

Salah Abdeslam je i dalje u bekstvu i osumnjičen je za organizaciju terorističkih napada u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Mađarska vlada potvrdila je u decembru da je Salah Abdeslam viđen na železničkoj stanici u Budimpešti u septembru. Odatle je otišao u jeku talasa migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 602 idi na stranu