Sirija: SAD "fabrikuju" optužbe

Damask -- Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile.

Izvor: Tanjug
Podeli

Damask je poručio da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripradnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država koji ubijaju američke državljane.

Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut" bombardovanjem koje snage sirijske vlade vrše u provinciji Raka i u kome su pobijene "desetine civila i uništene stambene oblasti".

"Sirijska arapska vojska ne gađa i neće gađati civile", izjavio je sirijski ministar informisanja Omran al-Zoubi, prenosi Rojters.

On je rekao da je Vašington dobio informacije od "terorističkih organizacija" u Siriji kao što su Islamska država i Nustra front.

"Stejt department je trebalo da pokaže poštovanje prema dušama američkih žrtava koje su pobili teroristi iz Islamske države, a ne da upućuje fabrikovane optužbe na račun sirijske države koja se već godinama suočava sa terorizmom", kazao je Zoubi.

Islamska država je odrubila glave dvojici američkih novinara i jednom humanitarnom radniku.

SAD podržavaju pobunjenike koji se bore protiv sirijske vlade i hoće da ih obuče i opreme za borbu protiv Islamske države. U Kataru se nalazi kamp za obuku pobunjenika, tvrde Rojtersovi izvori.

Vlada sirijskog predsednika Bašara Asada naziva sve svoje protivnike ekstremistima.

"Svi moraju da izaberu između dve opcije - ili ste na strani terorista, Islamske države, Nusra fronta i drugih ili se borite protiv terorizma", zaključio je Zoubi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu