Bez dogovora o gradonačelniku PG

Podgorica -- Predstavnici DPS i SDP objavili su danas da su propali pregovori te dve stranke o gradonačelniku Podgorice.

Izvor: Tanjug
Podeli

DPS nije prihvatio predlog da na čelu glavnog grada Crne Gore bude nestranacka ličnost, dok SPD nije želeo da prihvati da gradonačelniku bude Slavoljub Stijepović.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je, u izjavi za Dnevnik RTCG, da većinska podrška gradjana Podgorice Slavoljubu Stijepoviću isključuje svaku mogućnost razgovora o nestranačkom kandidatu.

"Za nas je, od prvog dana, bilo neprihvatljivo da neko ko nije učestvovao na izborima može da vodi glavni grad. Oko svih drugih stvari, vezanih za pregovore, smo se dogovorili i ništa nije ostalo sporno", izjavio je Milošević.

On je rekao da će DPS poštovati preliminarni dogovor dveju stranaka o formiranju koalicione vlasti u Bijelom Polju, Baru i Pljevljima.

Milošević je, podovom izjava iz SDP da su vanredni izbori najrealnija opcija, ocenio da u DPS-u ne žele da prejudiciraju ni jedno rešenje.

"DPS je spreman na vanredne parlamentarne izbore, bilo lokalne, bilo na državnom nivou. Ipak, siguran sam da sada ima mnogo važnijih stvari, a to su evropske i evroatlantske integracije, nego što su eventualni izbori. Saradnja dve partije u pojedinim opštinama, takodje, upućuje na to da izbori nisu tako blizu", kazao je Milošević.

Predsednik SDP-a Ranko Krivokapić potvrdio je nije postignut dogovor sa DPS-om, te da su pregovori dveju stranaka okončani.

"U Podgorici ne može doći do daljih pregovora, jer su obe strane pri svojim stavovima, mi na istrajavanju na konceptu nestraničkog kandidata koji će voditi grad i promena u gradu, a DPS da njihov nosilac liste treba da bude gradonačelnik, tako da oko Podgorice neće biti razgovora", rekao je on.

"Ostaje da SDP odredi dalje na svojim organima kako će dalje nastupati, da li je to podrška raspisivanju ponovnih izbora u Podgorici ili neka od raznih političkih mogućnosti, kao što je manjinska vlada", zaključio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu