Delta se predstavila u Briselu

Brisel -- Evropski zvaničnici pohvalili su na ekonomskom samitu o zapadnom Balkanu u Briselu regionalni uspeh kompanije Delta holding.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na skupu koji je okupio više evropskih zvaničnika, premijera i ministara, među kojima je bio i evropski komesar za proširenje Oli Ren, posebnu pažnju u ekonomskom delu programa je izazvalo izlaganje potpredsednice Delte Milke Forcan o poslovanju Delte holdinga u regionu.

Predstavnica Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Meri Mahoni rekla je da je Delta holding "primer uspešnog poslovnog sistema koji je izašao izvan granica zemlje i proširio se na čitav region".

Predstavnik OECD-a Antoni O'Saliven ocenio je da je poslovanje Delte "unapređeno usvajanjem inovativnih poslovnih tehnika" i zatražio od Forcanove odgovor na pitanje kako Vlada može doprineti podršci ovakvog načina poslovanja.

Milka Forcan je iznela iskustvo u poslovanju u regionu, navodeći kao izuzetno pozitivan primer širenja kompanije u Bosni, Crnoj Gori i Bugarskoj, ali je i dodala da Delta ne odustaje ni od tržišta zemalja u regionu, gde prvobitna iskustva nisu bila tako pozitivna.

Ona je ukazala i na to da upravo primer kompanije Delta ukazuje da biznis često ide ispred zvanične politike, ne obazirući se na političke tenzije. Forcanova je posebno naglasila regionalne ekonomske integracije, saradnju s inostranim kompanijama, kao i značaj budućih evropskih integracija.

Tokom diskusije je zaključeno da uloga privatnog sektora veoma značajna prilikom unapređenja trgovine i investicija u Evropskoj uniji, što donosi i nova radna mesta i rast i razvoj infrastrukture, ali da i dalje postoje izazovi kojima bi zemlje zapadnog Balkana trebalo odlučno da se suprotstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu