Jeremić: Očekujemo mandat ZES-u

Beograd -- Funkcioner DS-a Vuk Jeremić nada se da će predsednik Srbije mandat za formiranje vlade dati listi Za evropsku Srbiju.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

On je u emisiji Poligraf TV B92 rekao da je Demokratska stranka čekala odluku RIK-a o konačnim rezultatima kako bi počela konsultacije o formiranju vlade. Ja očekujem da će i na nivou grada Beograda i na nivou Republike Srbije biti formirana snažna, stabilna, proevropska vlada", rekao je Jeremić.

"Onaj kome predsednik Tadić bude dao, nakon konsultacija, taj mandat, nastaviće razgovore sa svim političkim partijama u parlamentu", kaže on.

"Ja ne kažem da su svi problemi rešeni. Ja ne kažem da koliko sutra mi njih možemo da rešimo, ali mogu da kažem da sam optimista da će na svim nivoima biti formirana vlast koja odgovara osnovnoj političkoj poruci koju su građani Srbije uputili na ovim izborima 11. maja", očekuje Jeremić.

On je priznao da pregovori, naročito na nivou grada Beograda, ne teku glatko, ali naglašava da ima dosta razloga da bude optimista da će koalicija okupljena oko DS-a imati većinu i na republičkom i na nivou grada Beograda.

"Naravno, partije raspolažu svojim mandatima na svim nivoima, partije odlučuju kojim će putem krenuti. Ja mogu da izrazim svoje duboko uverenje i optimizam da se niko neće usuditi da se uključi u jedan proces odupiranja političkoj volji građana, odupiranja volji građana koji su rekli da žele da vide svoju opštinu, svoj grad i svoju zemlju na putu punopravnog članstva u EU", smatra Jeremić.

Razlog za optimizam demokratama dala je izjava lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, koji je rekao da će tražiti od svojih koalicionih partnera da prekinu pregovore sa DSS-om i SRS-om zbog njihovog zalaganja da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ne bude ratifikovan u Skupštini Srbije.

O stavovima SPS-a nakon današnjih konsultacija više u posebnoj vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu