LDP ispod cenzusa, Jovanović odbija da podnese ostavku

Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića je nakon parlamentarnih izbora 2014. ostala ispod cenzusa, a Jovanović je nakon toga odbio da podnese ostavku.

Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

LDP na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta nije prešao cenzus budući da je dobio 3,35 odsto glasova. Na izborima za Skupštinu grada Beograda liberali su dobili 3,2 odsto glasova i takođe nisu ušli u gradski parlament.

"Bez ikakvog skrivanja stranka mora preuzeti odgovornost i pronaći unutar sebe neophodnu snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu", rekao je Jovanović.

Kako je precizirao LDP se neće utopiti u neku drugu stranku ili učestvovati u stvaranju konglomerata partija i "lažnim savezima", već će raditi na daljem profilisanju dosadašnje politike stranke.

On je naglasio da neće podneti ostavku, niti ostaviti ljude sa kojima je godinama sarađivao, dodajući da se oseća beskrajno dužnim prema svakom glasu koji je LDP dobila na izborima 16. marta.

"Čestitam Srbiji na izboru, nadam se da zemlja nije pogrešila. Drago mi je što je politika o kojoj je godinama govorio LDP dobija svoje uporište u vladi", rekao je Jovanović i dodao da buduće delovanje LDP želi, zajedno sa svima u stranci, da usmeri ka izgradnji drugačijeg LDP koji će biti u stanju da uradi onaj posao koji nije urađen od 5. oktobra 2000. do 16. marta 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.