Esports B92.net

StarCraft 2: Stiže nerf za Liberatore

U poslednjem Community Feedback Update izveštaju za StarCraft 2, David Kim (glavni StarCraft 2 multiplejer dizajner), je najavio nerfovanje Terran jedinice Liberator.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Od kada je stigao sa ekspanzijom Legacy of the Void, Liberator je konstantno važio za problematičnu i veoma jaku jedinicu pa je u poslednjih godinu dana više puta pretrpeo oslabljenja (nerfove).

Anti-air damage mu je smanjen sa 7 na 5 (+2 light), a zatim samo na 5, bez bonusa na Light jedinice. Smanjen mu je radijus u Defender modu, dug range mu je promenjem u upgrade(Advanced Ballistics).

Najnoviji nerf koji će Liberator pretrpeti je smanjen damge u Defender modu sa 85 na 75. Cilj ovog nerfa je pre svega balansiranje Terran vs Protoss matchupa koji je u poslednje vreme u velikom disbalansu (skoro 70% winrate na strani Terrana).

Ovaj nerf će sada povećati potreban broj shotova protiv ključnih Protoss jedinica, 3 pucnja da bi se ubio Stalker/Adept/Zealot umesto dosadašnjih dva, zaitm dva pucnja umesto jednog protiv High Templara i Sentry, i čak 5 pucnja umesto 4, da bi se ubio Immortal.

Ovo u praksi deluje kao solidan nerf i videćemo da li će Liberator konačno prestati da bude toliko dominantna jedinica u ovom matchupu.

Ukoliko niste čuli, postoje šanse da će Blizzard uskoro staviti da Wings of Liberty bude potpuno besplatan, pa eto prave prilike da probate Sc2 ukoliko do sada niste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.