Esports B92.net

Najveća regionalna esport liga, preko 20000€ nagradnog fonda

Telekomunikaciona kompanija VIP i najdugovečnija esports produkcijska kuća, ESL, predstavili su danas do sada najveći regionalni esport projekat u istoriji Adria regiona.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Projekat se zove VIP Adria League, uključuje igre League of Legends, CS:GO i FIFA 17, a ukupni nagradni fond lige će iznositi preko 20 000 evra.

Ono što trenutno znamo je da će kvalifikacije za ligu početi na leto, odnosno jula meseca, da će se tokom avgusta, septembra i oktobra igrati grupna faza takmičenja, a da će se završni događaj odigrati na Infogamer Reboot festivalu u Zagrebu, 25. i 26. novembra ove godine.

Liga uključuje celokupan naš region, odnosno Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. O svim ostalim detaljima, kao što su način prijava za kvalifikacije i druge važne informacije, ćemo vas obavestiti čim i sama Liga bude imala više detalja, koje svakako očekujemo uskoro.

Pored novosti o ovom ambicioznom projektu lige, kompanija VIP je najavila i da će pokrenuti specijalni VIP esports kanal koji će 24h emitovati isključivo esports program, prvi kanal takve vrste u našem regionu.

Izvor: Klan RUR

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.