Esports B92.net

Favorit za predsednika Južne Koreje napravio StarCraft mape

Možete da zamislite kod nas neke od glavnih predsedničkih kandidata da se na ovaj način obraćaju gejmerskoj publici?

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Demokratska Partija Koreje
foto: Demokratska Partija Koreje

Koliko je StarCraft i uopšte čitav esport značajan deo opšte kulture Južne Koreje govori i podatak da je jedan od glavnih favorita za budućeg predsenika Južne Koreje, Moon Jae-in, nedavno kao deo promotivne kampanje u predsedničkoj trci plasirao dve custom mape za StarCraft: Brood War, slaveći tako patch 1.18 koji je igru učinio besplatnom.

Prva mapa je poprilično jednostavna sa jasnom porukom; sadrži ogroman broj 1 (redni broj kandidata) i Moonovo ime u sredini, napravljeno od kristala.

Druga mapa predstavlja klasičnu staru mapu “Hunters”, s tim što je na startnoj poziciji na 1h kristalima dodat ogroman broj 1, što daje veliku ekonomsku prednost onom ko startuje partiju sa te pozicije – opet, veoma jasna poruka glasačima.

Uz lansiranje mapa je išao i šaljivi video sa porukom “Igrač 3 je eliminisan” usmerenoj ga jednom od glavnih protivnika u izbornoj trci, kandidatu Ahn Cheol-soo koji ima redni broj 3.

Stranka kandidata Moon, Demokratska Partija Koreje, uvek je imala snažno uporište kod ogromne gejmerske zajednice Južne Koreje, a jedan od glavnih razloga za to je i višegodišnji predsenik KeSPA (krovne korejske esport organizacije), Jeon Byeong-heon, koji je poslanik u parlamentu ispred ove stranke i njen visoki član.

Kako mape izgledaju i njihovo preuzimanje možete pronaći na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.