Esports B92.net

GWENT Challenger 100 000$ – Trump, Lifecoach, Noxious i pdd

CD Projekt RED nastavlja sa agresivnom kampanjom reklamiranja njihove kartične igre Gwent, sada sa prvim zvaničnim Gwent turnirom pod pokroviteljstvom samog CD Projekta.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: CD Projekt
foto: CD Projekt

GWENT Challenger će biti turnir na kome će učestvovati velike Hearthstone zvezde, Trump, Lifecoach i Noxious, kao i poznati Dota 2 igrač ppd, kapiten tima Evil Geniuses. Biće zanimljivo videti Lifecoacha u akciji, nakon što je nedavno objavio da se povlači iz Hearthstonea zbgo Gwenta.

Njima će se pridružiti 4 najbolja igrača iz Gwent zajednice koja će se za ta mesta boriti preko GWENT Challenger Qualifiers, za koji će prijave trajati od 16. do 22. marta. Održaće se 2 kvalifikaciona turnira, po jedan za NA i EU region, a kvalifikacioni turniri će se održati 8. i 9. aprila, odakle će po dvoje najboljih iz oba regiona dobiti plasman na završni turnir i borbu sa 4 gorepomenuta igrača.

Nagradni fond koji je CD Projekt red izdvojio iznosi čak 100 000 dolara, od čega prvom mestu ide 60 000, drugom 20 000, a 3. i 4. po 10 000 dolara. Ovo je prvi zvanični turnir u organizaciji CD Projekt red za Gwent, ali je zajednica Gwent igrača već ranije organizovala brojne turnire, poput The Passiflora Championship, The Seven Cats Brawl i The Gwentlemen’s Open.

Naše prve utiske o Gwentu, iz novembra prošle godine, možete pročitati na ovom linku.

Prijave za kvalifikacije možete naći OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.