Esports B92.net

Samsung Galaxy demolirao KT Rolster i plasirao se na Worlds

U subotu je odigran korejski promotion tournament koji je odlučivao koji učesnik LCKja će biti poslednji, treći, predstavnik Južne Koreje na Wolrdsu. Iako je finale promotion turnira odigrano između ekipa Samsung Galaxy i KT Rolster, duel za završio ranije nego očekivano. Samsung Galaxy odneo je ubedljivu pobedu.

Nikola Milićević
Podeli

Težak put morao je da pređe Samsung do finala. Uspeli su da se izvuku i pored 0-2 protiv Afreeca Freecsa i preokrenuli na 3-2, a u finalu su izgledali neverovatno ubedljivo. Mnogi su očekivali da će se ova BO5 serija igrati u 4 i više meča, ali nas je Samsung dominantnom igrom iznenadio i deklasirao KT Rolster sa 3-0 ne dozvolivši protivnicima ni jedan gejm u njihovu korist. KT je imao vođstvo u trećem gejmu, ali ni taj minimalac u prednosti KTja nije bio dovoljan da Rolster odnese barem jedan gejm u svoju korist.

Samsung Galaxy će drugu godinu za redom predstavljati Koreju na svetskom prvenstvu. Podsećanja radi, prošle godine izgubili su od SKTa u neverovatno uzbudljivoj bo5 seriji samog finala turnira. Ove sezone SKT ne deluje toliko ubedljivo, dok Samsung izgleda bolje nego prošle sezone. Ko zna, možda će upravo Samsung biti novi, stari, svetski šampion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.