Esports B92.net

Misfitsi deklasirali UOL, G2 se namučio protiv ekipe Splyce

Odigrana je prva runda EULCS plej-ofa, a plasmane u polufinale izborile su ekipe Misfits i G2.

Nikola Milićević
Podeli

U subotu sastale su se ekipe Misfits i Unicorns of Love. Misfits je regularni deo sezone završio na trećem mestu grupe A, dok je Unicorns of Love u poslednjem kolu izgubila prvo mesto, pa u plej-of ulazi kao drugoplasirana ekipa grupe B. Malo ko je očekivao da će Misfits pružiti veliki otpor Unicorns of Loveu, a desilo se potpuno suprotno. Misfitsi su u samo 3 gejma savladali “Jednoroge” i naneli im neočevani poraz u četvrtfinalu EULCS plej-ofa. Ovom ubedljivom pobedom ekipa Misfits prošla je u polufinale u kojem ih čeka prvoplasirana ekipa grupe A, Fnatic, koja ih je dobila u oba duela regularnog dela sezone.

U drugom meču vikenda sastali su se G2 i Splyce. Obe ekipe igrale su poprilično promenljivo u regularnom delu sezone, ali su se na kraju domogli vrha tabele i plasmana u plej-of. Većina pratioca EULCSa očekivali su laganu pobedu ekipe G2, koja u ovaj plej-of ulazi kao branilac titule. Ipak za pobedu im je trebalo mnogo više vremena nego što su fanovi EULCSa očekivali. Čak 5 gejmova trebalo je vicešampionu MSI-ja da se plasira u polufinale i zakaže duel sa ekipom H2K. Ekipa G2 nije dozvolila da Spylce preokrene rezultat i pri rezultatu 2-2 odigrali su jedan od boljih mečeva serije.

Polufinalni dueli igraju se za vikend, dok će se odlučujući mečevi za plasman u EULCS odigrati krajem radne nedelje, odnosno u četvrtak i petak.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.