Esports B92.net

LSL: Odigrane poslednje kvalifikacije, treća sreća za EON

Za vikend igrane su poslednje, četvrte, kvalifikacije za League of Legends Srpsku Ligu. I ove nedelje mečevi su bili poprilično uzbudljivi i neizvesni, a Makedonci su nam pokazali da se upornost uvek isplati.

Nikola Milićević
Podeli

Pojedine ekipe dobile su priliku ponovo da učestvuju, a samo jednoj je pošlo za rukom da izađu kao pobednici. Nakon nekoliko stresnih mečeva, dosta comebackova, makedonska ekipa Evolution Online izborila je svoje drugo finale kvalifikacija. U njemu su se sastali sa ekipom Legion koja je u prošlonedeljnim, trećim, kvalifikacijama izgubila od ekipa Team Horizon Reapers. Finale je bilo baš onakvo kakvo su svi priželjkivali, uzbudljivo, neizvesno, napeto, kvalitetno i igrano u 3 gejma.

U prvom gejmu EON je došao do prednosti u ranoj fazi meča i imali kontrolu nad gejmom, ali Legion je dobijao određene duele pa je pobeda EONa morala da sačeka kasniju fazu meča kako bi srušili Nexus. Slična priča i u drugom gejmu, samo sa obrnutim ulogama. Legion je poveo i održavao prednost, dok je EON manjim bitkama odnosio pobede. Delovalo je kao da će se EON vratiti ali Legion nije to dozvolio, te je uz čak 2 ukradena Barona došao do pobede u drugom gejmu i izjednačio rezultat na 1-1. Treći odlučujući gejm nije bio ni malo manje zanimljiv. Kao i u prvom gejmu, EON je poveo na samom startu. Uz nekoliko uzetih objektiva i dobijenih fajtova Legion nije imao način da se povrati u gejm, pa je tako makedonska ekipa Evolution Online, iz trećeg pokušaja, uspela da se plasira u LSL.

Ukoliko ste propustili mečeve, njih možete pogledati na efragrs twitch kanalu. Liga počinje za vikend, 22. i 23. jula, a za ishod žreba kao i same vesti o ligi pratite facebook stranice LSL i League of Legends- Serbia.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.