Esports B92.net

Stiže još jedan veliki LoL turnir, Rift Rivals

Posle MSI, Riot games nam je predstavio još jedan veliki turnir, Rift Rivals.

uroš delić klan rur
Podeli
foto: Riot Games
foto: Riot Games

Format ovog turnira je nešto drugačiji od ostalih, Riot je ubacio novinu sa ovim turnirom, igraće se u pet gradova širom sveta. Mesta na turniru su dobili najuspešniji timovi iz Spring/Winter sezone iz svih 13 liga sveta. Neki dan smo čuli glasine o ovom turniru a sada već imamo preciznije informacije.

Berlin, ovde će se nadmetati EU LCS i NA LCS, nećemo gledati mečeve između ekipa koje su iz iste lige. Za titulu šampiona Rift Rivalas u Berlinu će se nadmetati Team Solo Mid, Cloud9 i Phoenix1 iz severne amerike i G2 Esports, Unicorns of Love i Fnatic iz evrope. Turnir u Nemačkoj je na programu od 6-8 jula.

U gradu Santiago u Čileu odmeriće snage timovi iz tri lige latinske amerike Latin America North (LLN), Brazil (CBLOL), Latin America South (CLS). Sve tri lige će imati po dva predstavnika, LLN: Lyon Gaming, Just Toys Havoks, CBLOL: Keyd Stars, Red Canids, CLS: Isurus Gaming, Furious Gaming. Turnir latinske amerike igraće se od 5-8. jula.

Ruska Federacija i njen glavni grad Moskva će biti još jedan grad domaćin u kome će se nadmetati dve lige Commonwealth of Independent States (CIS) i Turkish championship league (TCL). Ove dve vrlo interesantne lige su dobile pravo na po četiri učesnika, CIS: Virtus.Pro, Veavicius Esports, M19 i Vega Squadron, TCL: SuperMassive Esports, Oyunfor.CREW, 1907 Fenerbahce Espor i Team AURORA. Moskovski turnir se igra od 6-9 jula.

Ho Chi Minh City u Vijetnamu će biti četvrti grad koji će ugostit najbolje timove iz Garena premier league (GPL), Ocenije (OPL), Japana (LJL). Jugoistočna Azija nije poznata po jakim timovima ali nema sumnje da ćemo videti pravu neizvesnu borbu za prvo mesto. Sve tri lige su dobile pravo na po tri tima da ih predstavljaju, GPL: GIGABYTE Marines, Ascension Gaming i Mineski, OPL: Dire Wolves, Legacy i Sin Gaming i iz LJL: Detonation Gaming, Rampage i Unsold Stuff Gaming. Ove tri lige će odmeriti snage od 3-6 jula.

Verovatno najveću i najneizvesniju borbu ćemo videti u Kaoshiungu na Tajvanu gde će se tri od pet najačih liga sveta boriti za titulu, League Championship Korea (LCK), LoL Master Series (LMS) i LoL Pro League (LPL). SKT ti je posle dva uzastopna Worlds i MSI favorit ovde ali ne treba isključiti timove iz Kine i Tajvana koji i te kako umeju da iznenade. Ove tri lige će imati pravo na po četiri predstavnika, LCK: SK Telekom T1, Samsung Galaxy, KT Rolster i MVP, LMS: Flash Wolves, ahq e-Sports Club, J Team i Machi i iz LPL: Team WE, Royal Never Give Up, Edward Gaming i OMG. Borba za titulu najboljeg će se odžavati od 6-9. jula.

Riot Games nas je iznenadio sa još jednim velikim turnirom koji se prvi put održava ove godine i koji će bez sumnje biti jednako ispraćen kao MSI i Worlds.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.