Esports B92.net

Završen MSI 2017, SKT šampion

Kao što je većina i očekivala, korejska ekipa SKT osvojila je ovogodišnji MSI.

Nikola Milićević klan rur
Podeli

G2 je ostavio dobar utisak može se reći, Perkz je u prvom gejmu dobio Fakera i tako ulio nadu svojim saigračima, kao i navijačima da G2 ipak ima neke šanse protiv favorizovanog višestrukog svetskog prvaka. Faker je meč započeo sa 0-4 protiv mladog Hrvata, ali je nekoliko desetina minuta kasnije, solo uzeo Elder zmaja i tako pokazao da ga nikada ne treba otpisati, čak i kada deluje da mu ne ide dobro. Meč je obeležio još jedan surov meč Peanuta na Lee Sinu koji je imao 9-0-3.

Slična priča desila se i u drugom meču. Opet je između dve ekipe gold razlika bila približno 20 hiljada, ali ovoga puta u korist evropske ekipe. G2 je u potpunosti dominirao tokom celog meča, ne dozvolivši SKT-u ni jednu prednost za 30 minuta partije. Pored toga, SKT je igrao nezamislivo loše, pravili su puno grešaka i tako možda i sami sebe pobedili.

Treći i četvrti gejm obeležile su odlične partije Fakera i Peanuta, koji su bili dominantni u obe partije. Sa 15 hiljada gold razlike SKT je bez problema poveo i završio seriju, pobedio 3-1 i tako osvojio drugu MSI titulu i novčanu nagradu u iznosu od približno 700 hiljada dolara.

Postoji nepisano pravilo da pobednik MSI-ja važi za glavnog favorita na Worlds-u iste godine, a pobedio SKT večeras ili ne, oni će definitivno biti favorit za titulu na ovogodišnjem svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.