Esports B92.net

Gold Coin United osvojio NA CS ligu

Gold Coin United je nakon pobede nad ekipom eUnited rezultatom 3:1 postao novi šampion NA CS lige.

Nikola Savić klan rur
Podeli

U prvom meču ekipa Gold Coin United je većinu vremena držala stvari pod kontrolom, dok je top lejner GCU-a Kolin “Solo” Earnest sjajno odigrao na Camille i bio krucijalan u prvoj pobedi svoje ekipe. U drugom meču eUnited je nakon barona došao do svoje prve i jedine pobede u ovom okršaju, i to zaslugom džanglera Berka “Gilius” Demira i ADC-a Metju “Deftly” Čena koji su sjajno odigrali i doveli svoj tim do pobede. Treći meč je u potpunosti pripao GCU. Oni su deklasirali ekipu eUnited-a, što govori i njihov timski skor od čak 11:0 u korist GCU-a. U prvih nekoliko minuta, fokus je bio na bot lejnu gde su Brendon “Mash” Voren i Hong “MadLife” Min-gi dva puta ubili Defly-a i neprestano stvarali pritisak. U poslednjem meču, GCU je dolazio do prednosti nakon sjajnih timskih borbi. MVP meča pripao je Lukasu “Santorin” Tao Kilmeru Larsenu, koji se sjajno pokazao kao predvodnik tima.

Takođe, ono što je obeležilo ovaj meč, pored sjajne igre GCU-a, je i “trash talk” Giliusa koji je pred meč na svom Twitter nalogu uvredio celokupnu ekipu GCU-a, što je pokrenulo lavinu komentara na račun arogantnog Gilius-a.

Gold Coin United, kao prvak NA CS lige, sukobiće se sa poslednje plasiranim NA LCS timom u borbi za mesto u najvišem rangu američke pro scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.