Esports B92.net

FCS: Partizan bez pobede posle 2 kola, ASUS uzeo prve bodove

Druga sezona Fortuna Championship Series, domaćeg profesionalnog League of Legends takmičenja, se nastavila ovog ponedeljka, sa prvim mečevima drugog kola lige

Bojan Nešić Klan RUR
Podeli
foto: Fortuna
foto: Fortuna

Sinoć smo bili u prilici da gledamo mečeve ekipa X25 eSports i Partizan eSports, a nakon toga duel timova ASUS ROG Elite i Team Reject.

X25 eSports vs Partizan eSports 2-0

Večeras je ekipa X25 opravdala ulogu favorita i savladala Partizan rezultatom 2:0 i tako osvojila dodatna 3 boda koji će im sigurno pomoći u borbi za plej-of.

U prvom meču, X25 se odlučio za Siege comp sa Caitlyn/MF kombom na bot lejnu i Ivernom u džungli. Bot lejn X25 Plox i Clox su odlično odigrali lejning fazu i potom napravili dobre rotacije koje su im pomogle da brzo sruše kule i steknu veliku prednost u goldu. Ekipa Partizana je gotovo tokom celog meča pravila reaktivne poteze, a X25 odlično kaznio njihovu pasivnu igru i nakon Barona lako uzeo sva tri inhibitora i meč priveo kraju.

U nastavku lige, ekipa Partizana će morati da efikasnije iskoristi svoje pikove jer su u ovom meču pokazali da, iako su imali solidan anti-siege comp sa Ashe, Jayce i Zyrom, nisu uspeli da se izbore sa pritiskom koji je X25 nametnuo, što ih je koštalo poraza.

U drugom meču smo u pick/ban fazi videli veoma loš draft Partizana i već smo mogli da naslutimo kako će se meč odvijati. Ekipa X25 je od samog početka držala kontrolu nad svim lejnovima i kaznila Nocturne pik kojem je veoma teško da uradi dobar gank pre šestog levela. To je X25 odlično iskoristio i stekao veliku prednost u ranim fazama meča, Ryuzaki je sa Rengarom pokupio nekoliko lakih kilova u ranim fazama meča i nosio svoj tim do pobede, što mu je donelo zvanje MVP-a drugog meča.

ASUS ROG Elite vs Team Reject 2-0

U prvoj partiji smo imali priliku da gledamo veoma dinamičan meč, sa dosta akcije od samog početka. Videli smo trejdovanja ubistava, ponajviše na mid lejnu koji je bio fokus oba tima. ASUS je dobro iskoristio bolji draft, pogotovo bot lejn gde su Zdengvo i Baxauer uspeli da dobiju Jhin/MF combo i kroz celu partiju pokazali odličnu uigranost. Meč je bio izjednačen sve do 20. minuta kada se bot lejn ASUS-a rotirao na top i nakon pokupljenog ubistva, uzeo drugu kulu i povećao prednost njihovog tima u goldu.

ASUS je u 24. minutu odlično iskoristio situaciju kada protivnički top lejner Darkrai nije imao teleport, nakon čega su uzeli Barona i njegov buff iskoristili da sruše jos 2 kule i inhibitor. Uz pomoć Barona i 3 zmaja koje su imali, ekipa ASUS ROG Elite je meč rutinski privela kraju do 29. minuta.

MVP ovog meča bio je Kalu, koji je sa Rengarom ostvario KDA 6/2/7 i KP od 64%.

Meč 2

Ubrzo nakon što je Kalu izgubio duel sa red buff-om, protivnički džangler MythicHunter je iskoristio tu informaciju i gankovao top, što je ekipi Team Rejecta donelo first blood u 8. minutu meča. Već u 11. minutu bot lejn ASUS-a je nakon veoma agresivnog all in nagrađen sa double kill i prvom kulom u meču. Prednost koju je ekipa ASUS-a stekla zahvaljujući odličnoj igri bot lejna, poništio je Baxauer velikom greškom u pozicioniranju, nakon čega je Team Reject srušio kulu na midu i pokupio dodatna 3 ubistva. Nakon ovog trenutka, koji se odigrao u 20. minutu , meč je bio praktično resetovan sa skorom 5:5 na tabeli sa ubistvima.

Prelomni trenutak meča bio je Baron Call ekipe Team Reject u 23. minutu na koji su se odlučili jer je ekipa ASUSA bila bez svog midlejnera. Međutim, Zeka je odličnim ultijem sa Poppy uspeo da isključi Cassiopeju i Varusa iz teamfighta i ovim potezom zaslužio titulu MVP-a ovog meča. Nakon ovog teamfighta, ASUS je uzeo ace i Barona, a stečenu prednost u goldu i Baron buff su iskoristili da uzmu top lejn inhibitor. Samo nekoliko minuta kasnije u teamfightu oko Infernal zmaja, ekipa ASUSA je uzela još jedan ace i sa 3 preživela člana uspela da završi meč.

Drugo kolo lige se nastavlja ovog četvrtka, mečevima EON Gaming – Melting Point i RUR Esports – Mistiga Crew, a možete ih pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/fortunagamingtv, sa početkom od 20h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.