Esports B92.net

Lucio je stigao u Nexus

Nakon nekih nedelju dana na test serveru, Lucio je stigao u igru. Kakvi su vaši utisci sa njim?

nikola rančić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Posle velikog broja Warcraft i assasin heroja, konačno je u Nexus došao novi support heroj. Reč je o dobro poznatom Overwatch heroju, Lucio. Kako izgledaju njegove osnovne osobine možete pogledati ovde.

Došlo je do malih izmena u patchu u odnosu na PTR test server. Lucio nije zadovoljio svoje kriterijume tako da na live server stiže sa malim promenama. Basic attack povećan je sa 23 na 24. Na Sound Barrier (R1) povećan je cooldown sa 70 na 80 sekundi, dok je na drugi ultimate Reverse Amp (R2) smanjen cooldown sa 50 na 40 sekundi i povećan damage sa 12.5 na 14. Odluka da se već ovako rano izbalansiraju ova dva heroic abilitya je možda malo preterana, jer je Sound Barrier iz dosadašnjeg iskustva must pick kada je reč o izboru na 10. levelu.

Murky takođe nije prošao PTR server bez nekih promena, što je i očekivano, međutim i dalje mislimo da će Murky biti prilično jak i nakon ovih izmena. Sitne promene u talentima, Murky Bribe povećan je sa 5 na 7 stackova koji su potrebi sa se uzme jedan Mercenary Camp i maksimum stackova povećan je sa 20 na 30. Level 7 talenat Time to Krill, koji je Murkya činio najboljim bruiserom u igri, dobio je mali nerf. Smanjen damage po sekundi sa 8 na 7, dužina trajanja sa 5 na 4 sekunde i manji slow po stacku sa 10% na 8%.

Valeera ima još jednu jako sitnu izmenu, vreme trajanja Stun efekta na Cheap Shot (W) smanjen je za 0.25 sekundi.

Poslednja dva heroja koji su dobili veliki rework, Tassadar i Rexxar, našli su se i u ovom patchu. Tassadarov Bacis Attack range povećan je 5.5 na 6.5. Ako ste se ponadali da je povećan damage, moraćete da sačekate neki sledeći patch i da i dalje udarate bez efekta. Granica za postizanje maksimum damage na Psionic Storm (W) smanjena je sa 8 na 5 stackova. Archon (R1) smanjen slow na Basic Attack sa 40 na 30%, dok je Force Wall (R2) dobio smanjen cooldown sa 12 na 10 sekundi, mana sa 35 na 30 i dužina trajanja zida sa 2.5 na 2 sekunde. Promena u talentima ima na Levelu 1 (Templar’s Will), Level 4 (Khala’s Light) armor koji ostaje nakon što štiti istekne smanjen je sa 25 na 15, Level 7 (Resonation), Level 13 (Nullification), Level 16 (Psionic Echo) i na Level 20 Twilight Archon neće više smanjiavi cooldown dok je Archon aktivan i Force Barrier smanjen cooldown sa 6 na 5 sekundi.

Rexxar takođe dobija sitne promene u talentima. Flare na level 1 smanjen cooldown sa 30 na 25 sekundi. Hungry Bear na level 4 povećan heal sa 4 na 4.5% od ukupnih Misha healtha. Aspect of the Beast na level 7 smanjuje cooldown sa 1.5 na 1.25 sekundi. Aspect of the Hawk na level 13 dobija zanimljive promene.

Još jednom da napomenemo da je od danas počela nova krospromocija dve Blizzardove igre, Heroes of the Storm i World of Warcraft. Odigrajte 15 partija na Warcraft heroja zajedno sa prijateljem i osvojite dva mounta i 10 dana stimpack bonusa.

Pogledajte kako izgleda Lucio Spotlight i vidimo se Nexusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.