Esports B92.net

Western Clash: Nova dominacija EU ili se NA diže iz pepela?

Kijev je ovog vikenda prestonica svetskog Heroes of the Storma. Sva svetla uperena su Cybersport Arenu gde će se osam najboljih timova zapadne hemisfere boriti za nagradu od 100,000$!

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Team Dignitas nije se čak ni kvalifikovao za Clash i neće biti u mogućnosti da odbrani titulu iz prvog dela sezone, tako da je Fnatic kao vicešampion prvog Clasha glavni favorit u ovoj sezoni. Fnatic i Gale Force, kao najbolje plasirane ekipe sa svojih regiona imaju najlakši zadatak na startu turnira, pa svoje mečeve igraju protiv timova sa manjih regiona (Australija i Južna Amerika).

Fnatic igra protiv RED Canids. Brazilski tim je konastano na velikim LAN turnirima, ali bez ikakavog rezultata. Praktično svaki put su bili poslednji, tako da Fnatic ima jedan lagani trening na startu. Gale Force sa druge strane igra protiv vrlo nezgodne Nomie. Ne treba nikako potceniti ovaj australijski tim, jer ako se sećate prošlog Clasha napravili su ozbiljne probleme velikim timovima kao što su Team Liquid ili Roll20.

Definitvno najzanmljivi mečevi biće Tempo Storm vs Team Liquid, odnosno Team Freedom vs Team Expert. Žreb je se tako lepo pogodio i spojio ova četiri tima gotovo savršeno. Oba para imaju dosta toga zajedničko, ukoliko se ispratili predstavljanje timova znate o čemu je reč.

Tempo Storm i Team Liquid je okršaj dva najduža rostera na HotS sceni. Liquid ima blagu prednost po našem mišljenu, najviše zbog iskustva na ovakim takmičenjima, ali i činjenici da NA slabo ima odgovore na EU metu. Double support stil koji Team Liquid voli da igra može da predstavlja problem za Tempo Storm.

Duel između Team Freedom i Team Expert jedinstven je sam po sebi. I jedan i drugi tim prvi put se nalaze na nekom LAN takmičenju i biće pravo uživanje gledati ih kako se snalaze na velikoj sceni. Iako se nikada nisu susreli u međusobnom duelu, ipak Expert ima blagu prednost pre ulaska u ovaj tromeč, prvenstveno zbog svog čudnog načina igra, pa Freedom možda neće moći da nađe adekvatan odgovor.

Svi mečevi igraju se jedan za drugim, a prvi na programu je Fnatic protiv RED Canids oko 12:30 po našem vremena. Format turnira je klasičan dobule elemination sa Upper i Lower bracketom. Današnji mečevi igraju se na Bo3 principu i možete ih pratiti na https://www.twitch.tv/blizzheroes. Takođe ne zaboravite da navijate za svoj omiljeni tim i osvojite vredne in-game nagrade!

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.