Esports B92.net

HGC EU 5. kolo – 4 tima, a smo 2 mesta za Western Clash

Nikada manje mečeva, a nikada bitnije kolo. Poslednje, 5. kolo, biće odlučujuće za čak četiri tima. Team Dignitas, Team Liquid, Tricked eSport ili Team Expert? Ko od ovih timova ostaje kući, a ko ide na Western Clash za dve nedelje saznaćemo već danas!

nikola rančić klan rur
Podeli

Zanimljivo da će upravo dueli između ovih timova odrediti ko prolazi dalje. Možda je tako i najbolje, da sami krojite svoju sudbinu. Svi timovi pobedom osiguraće svoje mesto u top tri ekipe, osim Team Dignitasa koji mora i da pobedi i da se kockice slože. Teoretski ako univerzum bude tako hteo, imaćemo čak četiri tima sa istim skorom (4-3), i onda će se prvo gledati direktni susret ta dva tima, pa ako ni to ne odredi ko prolazi dalje, gleda se koji tim je imao više pobeđenih mečeva sa rezultatom 3-0.

U petak se igraju oba bitna meča. 18h Tricked vs Dignitas, 20h Liquid vs Expert. Sa jedne strane imamo Tricked koji ima sjajnu sezonu, skor od 9-0 u zadnja tri meča i preveliku želju da se kvalifikuju na svoj pri LAN turnir u karijeri. Međutim, na drugoj strani imamo tim sa ogromnom istorijom. Finalisti BlizzCon 2015, 4 puta evropski šampioni, Western Clash pobednici i finalisti poslednjeg Mid-Season Brawla, Team Dignitas je tim koji ne sme tako lako da se potceni. Naš savet je da stave Menea na nekog od mage heroja (Li-Ming, Chromie) i sigurno prolaze, ali ko još nas pita. Pobedom Tricked sigurno prolazi dalje, dok pobeda Dignitasa znači samo prvi korak. Moraće da čekaju ishod Liquid vs Expert.

Drugi meč u petak možda je i zanimljivi od prvog. Sigurni smo da će Expert i Liquid da prirede odlične partije publici. Ludi drafti koje pravi Adrd, protiv prepoznatljive igre u drugoj sezoni na strani Liquida sa Double Support metom. Kako nešto može da pođe po zlu? Jako je teško predvideti ishod ovakvog meča, pogotovo kada je sve na kocki. Jedno je sigurno, ako Expert pobedi, i Dignitas pobedi svoj meč, Liquid ne prolazi dalje. Videćemo kako će kockice da se slože.

Kada preživimo ove mečeve, igraju se još samo dva meča u subotu, naravno bez rezultatskog značaja. Fnatic igra svoj meč protiv, Playing Ducks. Trenutno najbolji tim na svetu, već je obezbedio prolaz na Western Clash i žele da završe prvi deo sezone bez poraza. Biće ovo jedan lagan trening za Quackniixa i drugare.

I na kraju, konačno se sastaju novajlije. Repriza finala Open Division, Team Good Guys igraju protiv Zealots. Da li će se Zealotsi osvetiti za poraz od prošlog puta illi će TGG ponovo pobediti gledajte u subotu od 18h.

Mečeve možete pratiti na https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.