Esports B92.net

HGC EU: Pregled 7. kola, Team Liquid i dalje bez poraza

Prošla je još jedna nedelja, a stanje na tabeli ostaje skoro pa nepromenjeno, barem kada su vrh i začelje u pitanju.

KlanRUR
Podeli

Team Liquid rutinskom pobedom protiv Synergya nastavlja pobednički niz od 10-0, dok beGenius nastavlja loš niz od 0-10. Najveće iznenađenje kola je Tricked esport, koji je sjajnom igrom pobedio čak dva meča i izjednačio skor sa četvrtom ekipom na tabeli.

Prvog dana Fnatic je odneo još jednu laku pobedu nad francuskim timom rezultatom 3-0. BeGenius je propustio svoju jedinu šansu za preokretom u drugom meču na Towers of Doom, gde su imali veliku prednost u ranoj fazi meča najviše zahvaljujući The Lost Vikings piku. Lepo su iskoristili prednost sa dva tela više, dok je Fnatic na drugoj strani zaostajao zbog Abathur pika. Nakon 10. levela kada su imali to peto telo na mapi, uspeli su da se vrate u igru i pobede meč na kraju. Drugi meč u petak igrao se između Tricked esports i Synergy. Ruski tim je iznenađujuće poveo na startu ove serije rezultatom 2-0 i praktično ispustio sigurnu pobedu. U trećem meču na Cursed Hollow kod poslednjeg boss-fighta poklonili su pobedu Trickedu. koja se kasnije ispostavila kao odlučujuća. Tricked se posle ove mape vraća u igru i na kraju uspeva čak i da izađe kao pobednik. Tricked esport 3, Synergy 2.

Drugi dan bio je pun iznenađenja. Prvo, svi su očekivali mnogo bolju igru Play Ducksa protiv Fnatica, međutim na veliku žalost fanova ovaj meč je bio prilično "one-sided" za Fnatic. Švedski tim nije ništa prepuštao slučaju, i svaki meč odigrao školski od početka do kraja. Kao drugo, niko nije očekivao još jednu pobedu Tricked esport protiv Team Expert. Koliko je TE imao sjajnu seriju u prvom delu sezone, toliko sada igraju loše. Čudne taktike koje pravi Adrd očigledno ne uspevaju u današnjoj meti. Tricked je izašao kao pobedik iz ovog meča sa rezultatom 3-1 i trenutno ima isti broj pobeda kao Team Expert.

Poslednji dan protekao je kao što smo i najavili, rutinskim pobedama favorita. U prvom meču dana snage su odmerili beGenius i Team Dignitas. BeGenius je ponovo imao svojih 5 minuta slave, ali nisu uspeli da realizuju meč do kraja. Na poslednjoj mapi probali su nešto što više liči na quick match, a ne na pro scenu. Ilidan je uzeo Hunt, dok je Falstad izabrao Hinterland Blast. Zbog nedostatka Cleansa na strani Team Dignitasa, ovaj nesvakidašnji kombo uspevao je par puta. Međutim na kraju dana samo je krajnji rezultat bitan, i Team Dignitas zadržava treću poziciju na tabeli sa još jednom pobedom od 3-0. Poslednji meč igrao se između Team Liquid i Synergy. Najbolji tim u HGC ostavio je lošu igru iz prethodne nedelje iza sebe, i sav bes iskalio na ni krivom ni dužnom Synergyu. Jedino je prvi meč bio izjednačen do dela dok Team Liquid nije odlučio da doda gas i povede još u prvoj partiji. Koliko su domnirali u ostatku serije samo pokazuje podatak da su na Cured Hollow mapi imali čak četiri levela razlike na kraju meča.

Stanje na tabeli nakon 7. kola izgleda ovako:

Ukoliko ste neki meč propustili VoD možete pronaći na Heroes esport youtube kanalu.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.