Esports B92.net

Nova Hearthstone ekspanzija – Knights of the Frozen Throne!

Nakon jučerašnjeg curenja sa zvaničnog kineskog Hearthstone sajta da će nova Hearthstone ekspanzija biti Knights of the Frozen Throne, noćas nam je to i zvanično potvrđeno.

nikola savić klan rur
Podeli

Najnovija Hearthstone ekspanzija nas vodi u zaleđene predele Northrenda i ima poprilično mračnu i ozbiljnu temu. Kako Hearthstone često istražuje alternative Warcraft istorije, po principu “a šta ako…”, tako sada imamo alternativni razvoj događaja gde je Lich King pobedio i svu su mrtvi.

Pa su tako i svi Hearthstone heroji postali njegove izopačene sluge. Konačno smo dobili tu tako željenu Death Knight klasu, ali ne baš na način koji smo očekivali. Umesto da to bude Arthas i jedna zasebna klasa, to su sa novom ekspanzijom sve Hearthstone klase! Ukolilko naravno igrate takav deck.

To je postignuto dodavanjem novog tipa karata – Heroja! Heroj karta vam (Baš kao i Jaraxxus) zamenjuje vašeg heroja kada je odigrate i dodaje vam neke nove efekte i bonuse, što vidimo ispod na primeru Deathstalker Rexxar karte, koja pri igranju nanosi 2 štete protivničkim minonima, dobijate 5 armora, a zatim zamenjuje vaš Hero Power sa novim, imena Build-a-Beast. Ovaj Hero Power košta 2 mane i omogućava vam da kombinujete dva Beast miniona koja otkrijete preko Discover mehanike i sastavite u jednu čudovišnu kartu. Analizu svih otkrivenih karata uradićemo u toku dana u zasebnom tekstu.

Pored novog tipa karata, dobili smo i novu-staru mehaniku kao ključnu reč. Naime, efekti karata kao što su Wickerflame Burnbristle i Mistress of Pain će sada biti poprilično prisutni u novoj ekspanziji, pa je efekat dobio specijalnu ikonicu i ključnu reč – Lifesteal, i prikazan nam je Paladin 4 mana 3/2 Charge minion sa ovom mehanikom – Chillblade Champion i Priest spell Spirit Lash.

Ekspanzija nam donosi ukupno 135 novih karata, a ono što je najbolje od svega, sa njom nam dolazi i besplatan singlplejer sadržaj, poput dobrih starih Hearthstone Adventure setova. Idemo u čuvenu Icecrown Citadel, gde ćemo se boriti protiv poznatih neprijatelja iz ovog WoW raida, i naravno na kraju, protiv nikog drugog do samog Lich Kinga. Ovaj sadržaj je potpuno besplatan, a prelaskom svakog krila dobijete i po jedan pack ove ekspanzije. A dovoljno je samo da pređete prolog i dobijate besplatno jednu legendarnu Hero Kartu.

Preoreder ekspanzije je već live i tradicionalno donosi 50 packova nove ekspanzije po nešto smanjenoj ceni i specijalnu pozadinu za karte, to je ovoga puta čuveni Frostmourne.

Na predstavljanju ekspanzije smo videli 5 novih karata, a ono što nam se ne sviđa jeste što će nastavak prezentacije ekspanzije krenuti za skoro 3 nedelje, 24. jula, tako da ćemo se načekati novih detalja.

Prateći ovaj link možete videti nove karte, novu tablu i preorder pozadinu karata.

Alii pre svega toga, uživajte u ovom fenomenalnom trejleru, vašem autoru lično jednom od najboljih do sada, pogotovo sa "Arthas, My Son" temom i sjajnom Lorom Bejlis (Laura Baileys) koja daje glas Džejni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.