Esports B92.net

CompLexity osvojio Trinity Series

Jedno od najboljih Hearthstone takmičenja poslednjih godinu dana je nažalost došlo do svog kraja.

Nikola Savić KlanRUR Izvor:
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Nakon skoro dva meseca trajanja, najveća timska liga još od vremena Archon Team League, Trinity Series, konačno je došla kraju. Titulu je osvojila ekipa Complexity koja je u finalu dobila Luminosity Gaming sa 6 – 3, što je pobednicima donelo ček na 75 000 dolara. SuperJJ, MrYagut i Crane su zasluženo došli to titule pametnim odlukama i odličnom timskom igrom, ali i uz malo sreće, kako to obično ide u Hearthstoneu.

Ligu je obeležila vrhunska produkcija od strane ESL, sjajan koncept gde su timovi prijavljivali svih 9 klasa i naravno sam timski aspekat lige, gde su igrači iz tima konstantno igrali zajedno i odluke o svakom potezu vukli nakon razmatranja, a sve to smo uvek mogli i da čujemo dok smo gledali strim.

Tokom dva meseca trajanja, kao najjača klasa se pokazao Rogue, koji je imao win % od čak 63%, a prati ka Warriora sa 57%, Warlock sa 53%, Shaman sa 52% i na tačno 50%.

Negativne rekorde ima standardno neslavna ekipa, Priest 47 procenata pobeda, Hunter 41% i Paladin svega 38%.

Što se banova tiče, očekivano najviše su banovane meta klase, i to Warrior 49 puta, Rogue 48 puta i Shaman 36 puta i to je otprilike sve što je ikada banovano, tokom celog trajanja lige. Pored ovoga, samo je još bio jedan Paladin ban i 2 Druid bana.

Sve u svemu, gledali smo odličan i veoma zabavan turnir, i nadamo se da su u ESL zadovoljni brojkama i da možemo da očekujemo drugu sezonu ove timske lige.

Prati B92 na Viberu

Hearthstone

Hearthstone Igre bez Granica!

Blizzard i kompanija Course u čast izlaska Hearthstone ekspanzije Journey to Un’Goro organizuju veliko humanitarno druženje i takmičenje poznatih Hearthstone ličnosti u duhu tradicionalnih “ekstreminih” takmičenja koja su kod nas uglavnom poznata kao Igre bez Granica.

Hearthstone subota 22.04. 16:49 Komentara: 3

StanCifka pobednik Throne of Cards IV

Češki Hearthstone igrač i bivši MTG šampion Stanislav Cifka, pobednik je četvrtog izdanja Hearthstone turnira Throne of Cards, koje organizuje Lifecoach u svome domu. On je u finalu pobedio Rumuna RDU rezultatom 4-2.

Hearthstone nedelja 9.04. 21:46 Komentara: 0
strana 1 od 15 idi na stranu